News Flash:

Primarului Timisoarei doreste o lege care sa permita folosirea vaporaselor ca mijloc de transport

29 Septembrie 2016
1084 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Primarul Nicolae Robu le-a cerut parlamentarilor timisoreni sa initieze o lege care sa permita folosirea vaporaselor ca mijloc de transport in comun pe tronsonul timisorean al Canalului Bega. In prezent, se poate circula cu vaporetele doar in regim de 'testare' a navelor aflate in garantie si administrate de Regia Autonoma de Transport Timisoara (RATT). 
'Am pus in miscare mecanismele parlamentare pentru o initiativa legislativa care sa permita acordarea statutului de administrator (al caii navigabile, n.r.) pe portiunea care prezinta interes (tronsonul timisorean, n.r.), pentru ca restul nu prezinta interes, pentru ca vaporasele noastre sunt cumparate cu o alta destinatie', a declarat Nicolae Robu marti, intr-o conferinta de presa. 
Potrivit edilului, in momentul de fata 'nu exista legislatie care sa permita administrarea (Canalului Bega, n.r.) pe tronsoane'. 
'Se pune problema navigarii sistematice regulare doar pe portiunea din Timisoara, nu se pune problema de mai mult, dar legislatia de acum nu permite sa se creeze un administrator portuar doar pe aceasta portiune, ci de la intrarea Begheiului in Timisoara pana la granita cu Serbia', a precizat primarul. 
In cele trei luni de cand au sosit vaporetele in Timisoara, acestea au transportat aproape 30.000 de persoane in scop de agrement, in regim de testare in perioada de garantie. AGERPRE
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007314 (s)