News Flash:

Simplificarea legii anti-fumat, respinsa in Comisia de sanatate

27 Septembrie 2016
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
fumat
Comisia de Sanatate din Senat a respins marti initiativa legislativa care prevedea redefinirea spatiului inchis si infiintarea cluburilor de fumatori, printre initiatorii proiectului regasindu-se Cristiana Anghel si Daniel Fenechiu.
Raportul de respingere a fost votat de toti membrii Comisiei de Sanatate. Potrivit proiectului de lege, prin spatiu public inchis se intelege „orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”, ceea ce ar fi facut mai permisiva legea decat cea in vigoare.  
Propunerea prevedea si faptul ca fumatorii se pot constitui in asociatii si cluburi de fumatori, care pot amenaja spatii destinate exclusiv fumatului si activitatilor associate fumatului.
Proiectul urmeaza sa fie votat in plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata.
Anghel, despre contestatarii legii privind fumatul in spatii inchise: M-am saturat de niste frustrati
Senatoarea Cristiana Anghel i-a caracterizat pe cei care se opun proiectului de lege pentru redefinirea spatiului inchis unde este interzis fumatul drept ”niste frustrati”, afirmand ca interzicerea fumatului are efecte adverse.
”Eu m-am saturat de niste doamne frustrate de viata - au prea multi bani si au innebunit, nimeni nu le-a intrebat cum au facut banii - care cred ca poti sa interzici la modul acesta fumatul. Sunt studii care spun foarte clar: in baruri nu se mai fumeaza, in schimb se consuma etnobotanice la greu, ori alea fac mult mai mult rau”, a declarat Cristiana Anghel, initiatoare a proiectului de lege anti-fumat.
”Eu nu am spus ca fumatorii au dreptul sa-i deranjeze pe cei nefumatori. Eu am zis ca este normal, cum era in legea veche, sa fie create spatii speciale pentru fumatori. In momentul in care este un nefumator si intra intr-un restaurant, fie el, fie cu copilul, sa nu fie deranjat de fumul celui care doreste sa fumeze. Dar daca mergem pe interzicere, atunci sa interzicem tutunul definitiv, pentru ca eu nu ma droghez, ca drogurile sunt ilegale. Sa vedem daca bugetul de stat poate sa suporte asemenea pierderi. Daca este sa mergem pe ceea ce face rau sanatatii... pai ciroza se face din bautura prea buna si prea multa. Hai sa interzicem si bautura”, a conchis senatoarea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005030 (s)