News Flash:

ALDE: Informatiile legate de tensiunile din coalitie sunt doar intoxicari ale opiniei publice

22 Iulie 2018
688 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu

Reprezentantii ALDE au dezmintit, duminica, informatiile din spatiul public potrivit carora ar exista tensiuni in cadrul coalitiei, catalogandu-le drept "manipulari" si "intoxicari ale opiniei publice", precizand ca ALDE vrea sa indeplineasca obiectivele programului de guvernare, alaturi de PSD.
"In ultimele zile au aparut in spatiul public o serie de manipulari cu privire la relatia din cadrul coalitiei de guvernare. Pentru a inlatura orice scenarii, Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) face urmatoarele precizari: relatiile din cadrul coalitiei de guvernare sunt unele foarte bune. Impreuna cu partenerii din PSD ne dorim ca obiectivele pe care ni le-am asumat prin programul de guvernare sa le ducem la indeplinire.In cadrul coalitiei nu exista vreo tensiune, informatiile avansate in spatiul public nefiind altceva decat intoxicari ale opiniei publice", precizeaza ALDE, intr-o postare duminica pe Facebook.

Declaratiile ALDE vin in contextul in care in spatiul public s-a vehiculat ca ar fi neintelegeri intre membrii coalitiei.

Pe 16 iulie, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a criticat, prin vocea deputatului ALDE Varujan Vosganian, legea care reglementeaza exploatarea gazelor in Marea Neagra, cunoscuta si sub denumirea de Legea offshore, care a fost sustinuta de liderul PSD, Liviu Dragnea si adoptata in sesiunea extraordinara a Parlamentului, in perioada 2-19 iulie.


"Avand in vedere faptul ca fata de ceea ce noi am dorit sa apara in lege in text nu reflecta in totalitate vointa legiuitorului, se impune o interventie de urgenta pe actul normativ. Pot sa va spun, ca legiuitor, ca sentimentul meu este ca vointa noastra de a imbina un anumit tip de impozitare mai redus decat onshore, dar in orice caz suficient de ridicat trebuie sa se combine si cu recuperarea costurilor de operare, care sunt foarte mari in zona offshore si in acest sens se impune o modificare de urgenta a actului normativ. Toate deciziile se iau prin consens in coalitie, dialog exista in coalitie, insa nu a existat pe acest act nromativ", a declarat deputatul ALDE, Varujan Vosganian, la Parlament.

Acesta a mai precizat ca propunerea facuta si adoptata in Comisie a pus grupul ALDE intr-o situatie delicata.

"Eu cred ca propunerea care a fost facuta si care a fost adoptata in comisie a fost o propunere care pe noi, care eram membrii ai comisiilor reunite din partea ALDE, ne-a pus intr-o situatie delicata. Eu cred ca pentru o mai buna acuratete a procedurii legislative e nevoie de discutii prealabile", a adaugat Vosganian.

Deputatul ALDE a cerut Guvernului sa adopte o ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii offshore.

Pe 9 iulie, Camera Deputatilor a adoptat, in calitate de for decizional, proiectul care stabileste masuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagra, cu 175 de voturi pentru, 30 impotriva si 30 de abtineri.

"Trebuia sa fie adoptata aceasta lege nu in forma care a venit de la Senat, nu vreau sa acuz pe nimeni, ori a fost superficialitate ori nu a fost o analiza foarte atenta, dar nu puteam accepta in Camera Deputatilor ca Romania sa-si pastreze in continuare dependenta energetica de rusi, Faptul ca am pus 50% din toata productia pe contracte bilaterale, iar 50% tranzactionare pe piata romaneasca inseamna ca Romania devine una dintre putinele tari din lume care devine independenta energetic. De asemenea, suprataxare zero nu putea fi acceptata pentur ca nu poti ca stat roman sa nu incasezi absolut nimic", a completat Dragnea, dupa votul final in plenul, din 9 iulie, al Camerei Deputatilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)