News Flash:

Premiera chirurgicala la Timisoara

22 Iulie 2018
802 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica

Doctorii de la Clinica de Chirurgie Vasculara au realizat cu succes o interventie chirurgicala endovasculara moderna pentru tratarea anevrismului de aorta toracica descendenta (TEVAR) la un pacient in varsta de 71 de ani.

Interventia a fost realizata de chirurgul cardiovascular german Rolf Dammrau, colectivul Clinicii de Chirurgie Vasculara, condus de doctorul Mihai Ionac, alaturi de echipa de radiologie interventionala, coordonata de doctorul Adrian Tutelca, scrie tion.ro.

„Interventia chirurgicala a durat aproximativ o ora si a constat in montarea, pe cale endovasculara, a unui stent graft, la nivelul aortei toracice, dilatate anevrismal. Tehnica operatorie s-a realizat printr-o incizie de 5 cm, situata inghinal, si vine ca alternativa moderna, cu riscuri mult mai mici, la varianta chirurgicala clasica ce presupune deschiderea toracelui, cu riscuri operatorii mai mari si perioada mai lunga de recuperare”, transmit reprezentantii Spitalului Judetean Timisoara.
Materialele necesare interventiei au fost achizitionate prin programul de tratare endovasculara a anevrismelor aortice, finantat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.
 


interventia chirurgicala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004838 (s)