News Flash:

Cladirea Optica Business Park Timisoara ar putea fi inchiriata in totalitate

4 Mai 2014
1087 Vizualizari | 0 Comentarii
Activ Property Services, partener Cushman & Wakefield, a făcut publice rezultatele obainute în primul trimestru 2014, pe segmentul spațiilor de birouri din Timișoara.
Pe fondul recuperării consumului intern și datorită scăderii ratei șomajului la nivel național, piața de birouri va înregistra o îmbunătățire în linie cu creșterea indicatorilor macroeconomici în cursul anilor 2014 - 2015. In orice caz aceasta îmbunătățire se aplică unui nivel al pieței de birouri scăzut, și cu toate că există mai puține dezvoltări construite speculativ, nivelul chiriilor pentru acest sector se va menține la 19 euro pe metru pătrat inclusiv în anul 2015, pentru spatiile de birouri de clasa A. Gradul de neocupare în București este de aproximativ 14.7%, în anul 2014.
In Timișoara, Activ Property Services, partener Cushman & Wakefield, a reprezentat proprietarul, respectiv Optica Business Park, în următoarele tranzacții care au avut loc în primul trimestru din 2014: Microsoft (IT&C) a închiriat o suprafață de 1.091 mp, Linde Gaz a ocupat o suprafață de 1.100 mp și ZTE (IT&C), a închiriat o suprafață de 1.260 mp. Optica Business Park din Timișoara este cea mai cea mai nouă clădire de birouri finalizată în Timișoara, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 10.000 mp. Clădirea actuală de 4.500 mp de spații de birouri clasa A, a fost inaugurată anul trecut, urmand ca în cursul anului 2015 să se finalizeze cea de a doua clădire cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 5.000 mp, spații moderne de clasa A. 
Felicia Vasiu, director al biroului din Timișoara al companiei Activ Property Services a intermediat aproximativ 90% din totalitatea suprafeței spațiilor de birouri ale primei clădiri din Optica Business Park. “In prezent suntem în discuții avansate pentru închirierea în totalitate a primei clădiri de birouri din cadrul Optica Business Park. Majoritatea cererilor pe care le primim sunt din partea companiilor care activează în domeniul IT și comunicații, servicii tip “call center” sau din sectorul producătorilor farmaceutici. Toate aceste companii doresc spații de calitate prima pentru angajații lor, iar ca factori determinanți în luarea deciziei de închiriere consider că în primul rand este calitatea spațiilor de birouri existente și faptul că spațiile oferite spre închiriere pot fi disponibile într-un timp scurt.”
Piața spațiilor de birouri din Timișoara
Timișoara, capitala zonei de vest a Romaniei, este a treia cea mai importantă piață de birouri din Romania, după București și Cluj. Stocul modern de birouri însumează o suprafață închiriabilă de 130.000 de metri pătrați, corespunzător unei densități de 407 mp la 1.000 locuitori, din care 40.000 mp suprafață de clasa A. Cererea s-a menținut la niveluri importante în ultimii anii, iar rata de neocupare a scăzut la 20% la nivelul întregului sector de birouri din Timișoara. Numeroase companii internaționale au birouri locale, incluzand Alcatel-Lucent, Siemens, Wipro, Microsoft, PwC sau IBM.
Ziuadevest.ro

cushman wakefield
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013120 (s)