News Flash:

Politia a luat in vizor mafia legumelor din Timisoara

4 Mai 2014
1134 Vizualizari | 0 Comentarii
De mai multi ani, în pietele din Timisoara se comercializeaza fel de fel de legume, care nu sunt specifice sezonului, de catre asa-zisi producatori locali. Aceste persoane, desi au atestate în regula, nu au nicio legatura cu micii producatori din judetul Timis, ei obtinând marfa, de obicei, din Piata de Gros. Politistii locali îi ameninta cu amenzi ce pot ajunge la 10.000 de lei, scrie Tion.ro.
Politia Locala Timisoara atrage atentia ca va efectua verificari si va lua masura sanctionarii contraventionale în cazul persoanelor care, desi detin certificate de producator de legume si fructe nu au aceasta calitate. Astfel, în cadrul actiunilor si controalelor efectuate de catre politistii locali din cadrul Biroului Politia Pietelor în pietele agroalimentare de pe raza municipiului Timisoara s-a constatat ca mai multe persoane expun spre vânzare si comercializeaza produse agroalimentare cumparate din Piata de Gros sau alte depozite”, transmit cei de la Politia Locala Timisoara.
Certificatele de producator sunt, de obicei eliberate de primarii, atât din judetul Timis, cât si din tara.
„Aceste persoane se prevaleaza de faptul ca sunt producatori, iar cu ocazia controalelor prezinta certificatele de producator eliberate de primarii atât din judetul Timis cât si din tara. Produsele comercializate de acestia nu sunt specifice sezonului (rosii, vinete, conopida, castraveti) si nu provin din gospodariile pe care le detin, producatorii verificati declarând ca le-au cumparat de la diferite depozite în scopul revânzarii, aspect care este contrar prevederilor art. 10, lit. i) din HG 661/2001 actualizata, privind procedura de eliberare a certificatului de producator: <> si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 5000 lei la 10.000 lei”, mai spun cei de la Politia Locala Timisoara.
Ramâne de vazut daca ancheta se va extinde si asupra celor care elibereaza astfel de certificate unor persoane care au mai mult calitatea de sofer, decât de producator de legume si fructe. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042061 (s)