News Flash:

Ciolos propune zi de doliu national pentru romanii decedati in cutremurul din Italia - foarte probabil joi

31 August 2016
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
doliu
Premierul Dacian Ciolos a declarat ca va propune in sedinta de Guvern ca joi sa fie zi de doliu national pentru romanii decedati in cutremurul din Italia.
"Maine, in sedinta de Guvern (n.r. astazi), o sa propun si o zi de doliu national pentru ei. (...) Foarte probabil joi o sa propunem (sa fie ziua de doliu national, n.r.)", a spus Ciolos, dupa ce a participat la funeraliile de stat organizate in memoria victimelor cutremurului, alaturi de presedintele Italiei, Sergio Mattarella, si de premierul Matteo Renzi.
Prim-ministrul Dacian Ciolos, care se afla marti in Italia impreuna cu ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a precizat ca ultimul roman care fusese dat disparut in urma cutremurului din Italia a fost identificat.
"Nu mai avem practic persoane disparute, avem doar aceste persoane care inca sunt spitalizate si (...) dintre cei decedati, sapte au ajuns in tara astazi", a spus Ciolos.
Premierul a precizat ca a discutat si cu romanii din tabara de sinistrati din zona Amatrice, carora le-a transmis ca vor fi ajutati, daca vor dori sa revina in tara.
"Am discutat si cu cei care sunt aici in acest campus. (...) Sunt un pic dezorientati, sunt familii care au ramas fara case, cateva dintre ele care au investit banii pe care i-au castigat in ultimii ani in a-si construi aici locuinte si le-au vazut distruse in cateva ore. Isi pun acum intrebari legat de ce o sa faca, daca sa continue aici sau daca sa vina acasa. Le-am spus ca, in masura in care decid sa vina acasa, o sa-i ajutam. (...) E un moment de cotitura pentru multi dintre ei si (...) am vrut sa (...) simta ca suntem impreuna cu ei si m-am bucurat in primul rand sa vad solidaritatea care s-a tesut aici, intre ei, in aceasta comunitate", a mai afirmat Ciolos.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006364 (s)