News Flash:

Avertizare de uragan in America Centrala

23 Noiembrie 2016
996 Vizualizari | 0 Comentarii
uragan
Furtuna tropicala Otto, care s-a format luni in sud-estul Caraibelor, a crescut in intensitate, marti, pana la nivelul de uragan de categoria 1, informeaza Centrul american de monitorizare a uraganelor (NHC), potrivit DPA.


Cu rafale de vant de 120 de kilometri pe ora, uraganul Otto a provocat ploi torentiale in vestul Caraibelor si in nordul Panama si se indreapta spre vest, catre Costa Rica si Nicaragua, unde va ajunge joi. NHC a emis o avertizare cu privire ploile torentiale, inundatiile si alunecarile de teren care ar putea ''pune in pericol vietile'' in nordul Costa Ricai si in sudul statului Nicaragua. Fenomenul meteorologic s-ar putea intensifica in urmatoarele zile, potrivit NHC.


Autoritatile din Costa Rica au instituit marti codul rosu de alerta pentru coasta de nord a Caraibelor si pentru o parte a frontierei cu Nicaragua si au ordonat evacuarea obligatorie a 4.000 de persoane din aceste zone. Presedintele din Costa Rica si omologul sau din Panama au anuntat ca tarile lor vor coordona interventiile de urgenta. Autoritatile din Nicaragua au instituit, la randul lor, codul rosu de alerta in contextul sosirii iminente a uraganului.

Cel putin trei oameni si-au pierdut viata in Panama si alte persoane au fost date disparute dupa ce coasta vestica a tarii a fost afectata de furtunile din ultimele doua zile. Sute de locuitori au fost evacuati din provincia vestica Chiriqui si au fost amenajate 19 adaposturi langa centrul turistic Bocas del Toro, din apropierea frontierei dintre Panama si Costa Rica.


Otto este al saptelea uragan din acest sezon al uraganelor formate in Oceanul Atlantic si a aparut neobisnuit de tarziu, mai arata DPA. Uraganul Marta, format la 21 noiembrie 1969, a detinut pana acum recordul, fiind uraganul din Caraibe aparut cu cea mai mare intarziere.

uraganul otto avertizare evacuarea obligatorie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006130 (s)