News Flash:

Cristian Diaconescu: Europa asteapta de la Trump un raspuns privind angajamentele de securitate euro-altantica

21 Noiembrie 2016
977 Vizualizari | 0 Comentarii
cristian diaconescu
Europa asteapta de la presedintele ales Donald Trump raspunsuri clare in privinta angajamentelor de securitate euro-atlantice, acordurilor referitoare la politicile climatice si la programul nucler iranian, a spus luni, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu.
"Pana la data inaugurarii noii Administratii de la Washington, Europa asteapta doua raspunsuri de la presedintele ales Donald Trump, primul si cel mai important fiind la intrebarea «in ce masura SUA va fi, in continuare, angajata in marile proiecte de securitate in spatiul euro-atlantic?», pentru ca aliantele si securitatea Europei sunt argumentele de succes ale Occidentului la nivel global", a spus Diaconescu.
In acelasi timp, sustine fostul ministru de Externe, Rusia este foarte "explicita in a cere SUA ca prin dialog bilateral sa se accepte interventia in Ucraina, iar NATO sa «intoarca» deciziile privind prezenta avansata la frontiera estica a Aliantei", situatii care nu vor fi puse in opera.
"In Europa este inadmisibil ca statele sa se invadeze unul pe celalalt. Fata de aceasta stare de fapt, la Varsovia, NATO a intervenit pentru a furniza mai multe garantii statelor din Europa de Est, prin aplicarea consensuala a principiului securitatii colective. In acest timp, cum este natural, Moscova incearca sa «joace» SUA impotriva Europei. Deci, pozitonarea clara a noii Administratii este necesara, chiar daca ar fi vorba numai de o confirmare a mesajelor transmise de presedintele Obama in cursul ultimei sale vizite in Europa", a comentat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru de Externe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005129 (s)