News Flash:

O școală din Timișoara va fi transformată în școală verde inteligentă

Primăria Timișoara va lansa licitația pentru reabilitarea Școlii generale nr. 1

16 Aprilie 2024
61 Vizualizari | 0 Comentarii

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în zona Fabric, va suferi o transformare majoră pentru a deveni o școală verde și inteligentă. În prezent, implementarea acestui plan necesită încă timp, dar primăria a anunțat că va iniția licitația pentru selectarea unei companii responsabile de proiectare și execuție. Finanțarea acestui proiect este asigurată din fonduri PNRR, pe care Primăria Timișoara le-a obținut anul trecut.

Această investiție va implica reabilitarea și modernizarea infrastructurii Școlii Gimnaziale 1, cu scopul de a crea un mediu educațional sustenabil și inteligent. Contractul va acoperi proiectarea și executarea lucrărilor, obținerea autorizației de construire, realizarea lucrărilor conform proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și obținerea certificatului de performanță energetică. Ofertele pot fi depuse prin SEAP până la data de 20 mai 2024.

Școala nr. 1 din zona Traian este cea mai veche școală din Timișoara, cu foarte multe generații de timișoreni care au învățat aici. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon școlar și participare școlară redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea, e în interesul nostru să modernizăm școala  și să îi creștem atractivitatea în rândul elevilor și părinților. Este unul dintre proiectele noastre prin care investim în școli de cartier, tocmai pentru ca toți copiii din Timișoara să aibă aceleași condiții moderne de studiu și să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a declarat primarul Dominic Fritz.


Școala Gimnazială nr. 1, ridicată în anul 1847, dispune de două corpuri de clădire și două spații exterioare, o curte accesibilă din stradă și o curte interioară. Clădirea se află într-o stare generală bună, cu unele deteriorări moderate locale, necesitând intervenții punctuale de consolidare.

Planurile de modernizare includ îmbunătățiri ale rezistenței termice a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei de la fațadă cu materiale termoizolante, schimbarea sistemului de încălzire centrală și izolarea conductelor, precum și înlocuirea corpurilor de iluminat cu modele LED.

Aceste măsuri vor duce la o reducere semnificativă a consumului de energie primară și a emisiilor de CO2. Clasa energetică a clădirii se va îmbunătăți de la E la B, iar consumul anual specific de energie pentru încălzire va scădea cu 65,29%. Consumul de energie primară va fi redus cu 60,87%, iar emisiile de CO2 vor fi diminuate cu 60,28%.

Proiectul beneficiază de finanțare prin PNRR 2020-2026, în cadrul programului C 5 – Valul Renovării. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 10.525.783,11 lei, fără TVA.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004875 (s)