News Flash:

Se strică vremea!

Banatul, sudul Crișanei, Transilvania și zonele montane intră, marți, sub o avertizare Cod de vijelii și ploi torențiale

16 Aprilie 2024
60 Vizualizari | 0 Comentarii


După câteva săptămâni în care temperaturile au depășit mediile normale pentru această perioadă, vremea se schimbă în întreaga țară.

În regiunile Banatului, sudului Crișanei, Transilvaniei și în zonele montane, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod pentru vijelii, cu ploi torențiale, grindină și descărcări electrice, începând de marți. Avertizarea intră în vigoare de la ora 14:00 și va dura până joi, la ora 20:00. În acest interval, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică, mai întâi în regiunile vestice și centrale, apoi și în restul țării. Fenomenele se vor manifesta sub forma unor averse, însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor fi local între 15 și 20 l/mp, iar izolat pot ajunge până la 30-40 l/mp.

Vântul va avea și el intensificări locale și temporare, mai ales marți în toate zonele și miercuri, în special în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h.

Începând de miercuri după-amiază, vremea se va răci semnificativ, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, precipitațiile vor lua forma lapoviței și ninsorii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005339 (s)