News Flash:

O nouă parcare în orașul de pe Bega

A fost finalizat „conceptul de arhitectură” pentru parcarea multietajată ce se va construi în zona Gării de Nord din Timișoara

16 Aprilie 2024
75 Vizualizari | 0 Comentarii

Firma responsabilă cu proiectarea parcării multietajate din zona Gării de Nord prezintă "conceptul arhitectural" conform căruia aceasta va fi construită. Reprezentanții Primăriei Timișoara au anunțat finalizarea "conceptului de arhitectură" pentru parcarea multietajată planificată în zona Gării de Nord.

Potrivit documentației, parcarea viitoare va cuprinde un demisol, două etaje și o terasă accesibilă, oferind 197 de locuri de parcare, spații pentru încărcarea vehiculelor electrice și suporturi pentru biciclete. Aceasta va fi amplasată în spatele blocurilor cu opt etaje de pe Bd. General Ion Dragalina și Splaiul Nicolae Titulescu, în locul unor garaje dezafectate.


„Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare.

Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, a afirmat viceprimarul Ruben Lațcău.


Licitația pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate (SF) a fost inițial lansată în septembrie 2022 și relansată în vara anului 2023. În toamna aceluiași an, a fost desemnată firma care să se ocupe de elaborarea documentației.

Astfel, câștigătoarea contractului în valoare de aproape 40.000 de euro (192.547 de lei), finanțat din bugetul TimPark, a fost o companie din București - ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL.

Investiția va include amenajări care să permită accesul la parcare, zone de joacă pentru copii, spații verzi, acces facil către blocuri, suporturi pentru biciclete și iluminat public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005360 (s)