News Flash:

E oficial. Liber la sport in curtile scolilor din Timisoara, dupa program si in vacante. Numai unde e portar

7 Decembrie 2021
413 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Elevii din Timisoara vor putea folosi terenurile de sport din curtile scolilor si dupa terminarea cursurilor, dar si in vacante. Reprezentantii primariei au lucrat zece luni la un proiect de hotarare si au reusit sa-i convinga pe consilierii locali sa deschida portile scolilor.
 
 
Doar 15 scoli din Timisoara vor putea fi folosite de elevi dupa terminarea orelor, pentru miscare. Consilierii locali au aprobat, marti, un proiect care permite accesul liber al elevilor in curtile si pe terenurile de sport din unitatile de invatamant preuniversitar de stat din oras.

 

„Elevii vor avea acces la terenurile de sport din incinta scolilor si dupa terminarea cursurilor si in vacante, pentru a face miscare. 15 unitati de invatamant care au terenuri de sport si paza umana, au fost identificate impreuna cu Inspectoratul Scolar, pentru a face parte din acest program, care se va extinde si la alte scoli, in momentul in care vor dispune de paza umana. Accesul la aceste terenuri, in weekenduri si in vacante – daca nu se desfasoara alte activitati, de tip olimpiade, examene etc. – se poate face intre orele 9-21, in functie de anotimp si de programul de paza”, transmit reprezentantii primariei.

Este voie si in timpul saptamanii pana la ora 21, dar numai daca nu exista activitati didactice. Tot marti a fost votat si un regulament care va ajunge la toti directorii de scoli din oras. Acestia au obligatia sa stabileasca, in 15 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii adoptate marti, un regulament propriu prin care sa asigure „accesul echitabil al utilizatorilor la terenurile de sport”, scrie in HCL.

„Fiecare scoala poate modifica programul, in functie de activitatile si evenimentele care fac parte din procesul educational, cu obligatia de a afisa la loc vizibil aceste modificari”, mai transmite PMT.

Proiectul adoptat marti este in lucru din luna februarie, a anuntat consilierul local USR Rodica Militaru. In vara acestui an, cand elevii ar fi putut face miscare in curtile scolilor, nu fusese insa depus la Consiliul Local Timisoara. Un proiect asemanator a avut insa in 20 iulie consilierul local Roxana Iliescu de la Pro Romania, dar acesta a fost ignorat. Si fostul primar Nicolae Robu a avut o tentativa de a deschide curtile scolilor pentru elevi, dar nu prin consiliul local, ci printr-o adresa trimisa direct catre unitatile de invatamant din oras.

Lista scolilor unde se poate intra dupa program:

Colegiul National Banatean
Colegiul National C.D. Loga
Liceul Teoretic Jean Louis Calderon
Liceul de Arta Ion Vidu
Liceul Teoretic Grigore Moisil
Liceul cu Program Sportiv Banatul
Colegiul Economic Francesco Saverio Nitti
Colegiul Tehnic Henri Coanda
Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I
Colegiul Tehnic Emanuil Ungureanu
Liceul Tehnologic de Industrie Alimentara
Liceul Tehnologic Transporturi Auto
Liceul Tehnologic de Vest
Liceul Tehnologic de Silvicultura si Agricultura Casa Verde
Scoala Gimnaziala nr. 7 Sfanta Maria

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006120 (s)