News Flash:

Viktor Orban ataca dur Comisia Europeana

11 Iulie 2016
1208 Vizualizari | 0 Comentarii
viktor orban
Premierul Ungariei Viktor Orban a lansat astazi un atac dur la adresa Comisiei Europene si cere ca raportul de forte in cadrul UE sa fie modificat in beneficiul statelor nationale in raport cuinstitutiile europene. Comisia Europeana este in mare masura responsabila de criza din UE, pusa in evidenta de Brexit, sustine premierul Ungariei Viktor Orban.
Potrivit acestuia, trebuie sa se puna capat "idealizarii proiectului european". Potrivit lui, principalul motiv al crizei din UE este ca frontierele blocului comunitar si limitele deficitului bugetar au fost incalcate continuu de guverne "cu asentimentul tacit" al Comisiei Europene, care ar fi trebuit sa impiedice acest lucru. Din acest motiv, "cele doua mari cuceriri europene", adica "moneda comuna si piata unica, protejata de Schengen", zona europeana de libera circulatie, au fost puse in pericol, scrie el. Orban estimeaza ca a contribuit la randul sau pentru salvarea modelului european si a "modului de viata" al locuitorilor UE, inchizand frontierele Ungariei in fata refugiatilor. El a cerut ca raportul de forte in cadrul UE sa fie modificat in beneficiul statelor nationale in raport cu institutiile europene.


Premierul Ungariei ii reproseaza presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ca a propus o repartizare a migrantilor care sosesc in Europa intre diferite tari membre printr-un sistem de cote. Ungaria va organiza pe data de 2 octombrie un referendum cu privire la sistemul de cote obligatorii de refugiati impus de Uniunea Europeana.

viktor orban atac dur comisiei europene raportul forte modificat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005037 (s)