News Flash:

Update - Borcea nu va fi eliberat! TFostul director executiv al FC Dinamo: "Va rog sa-mi dati ocazia sa merg langa copiii mei"

23 Octombrie 2017
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
borcea
Update: Borcea nu va fi eliberat.

Cristian Borcea ar putea fi eliberat luni, daca Tribunalul Ilfov se pronunta in acest sens, fostul director executiv al FC Dinamo solicitandu-le magistratilor sa-l elibereze conditionat pentru a putea fi alaturi de cei sapte copii ai sai.
La termenul de luni de la Tribunalul Ilfov, procurorul DNA a aratat ca faptul ca fostul director executiv al FC Dinamo a respectat conditiile de incarcerare intra in normalitate, precizand ca Borcea a dat dovada "de o continua preocupare in legatura cu raspunderea penala", a mituit un judecator, a scris doua lucrari stiintifice in 60 de zile, un termen scurt si "a invatat in detentie cum sa exploateze lacunele legislative".
Pe de alta parte, aparatorul lui Cristian Borcea a argumentat in fata judecatorilor ca dinamovistul s-a documentat un an si jumatate pentru lucrarile stiintifice scrise, a fost staruitor in munca, a muncit neintrerupt si a avut un comportament impecabil, tinand permanent legatura cu familia lui. Totodata, avocatul a aratat ca prejudiciul a fost achitat in prima luna dupa condamnare, ceea ce reprezinta practic o dovada a asumarii faptelor, Cristian Borcea platind inclusiv sumele de raspundere in solidar, adica 10 milioane de lei.
Cristian Borcea a spus in fata judecatorilor ca vrea sa fie alaturi de cei sapte copii ai sai.
"Regret faptele. Sunt adevarate, le regret foarte mult si imi pare rau ca mi-am expus familia la ce am facut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (...) Nu am nimic de reprosat ANP. Va rog sa-mi dati ocazia sa merg langa copiii mei", a spus Cristian Borcea, in fata magistratilor.
Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au decis, la inceputul lunii octombrie, liberarea conditionata a lui Cristian Borcea deoarece acesta a fost staruitor in munca si a dat dovezi temeinice de indreptare, implicandu-se activ in programele de reinsertie sociala, se arata in motivarea magistratilor.
„Comisia a constatat sub acest aspect ca detinutul a executat, de la data de 04.03.2014 pana la 28.09.2017, 1.305 zile inchisoare, la care se adauga 242 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate (din care 60 zile castigate ca urmare a elaborarii unor lucrari stiintifice), in total 1.547 zile castigate si executate pe baza muncii prestate, fiind la prima analiza a comisiei. Comisia a apreciat ca se petentul poate fi liberat conditionat deoarece a fost staruitor in munca, a dat dovezi temeinice de indreptare si s-a implicat activ in programele de reinsertie sociala”, se arata in motivarea magistratilor Judecatoriei Sectorului 4 al Capitalei.
Potrivit aceleiasi surse, in adoptarea acestei decizii de catre judecatori a cantarit si faptul ca fostul director executiv al FC Dinamo a desfasurat activitati productive si ca nu a fost sanctionat disciplinar.
„Nu a fost sanctionat disciplinar si, pentru staruinta in munca si pentru modul in care a participat la activitatile de reintegrare sociala, a fost recompensat de 30 ori: de 20 ori cu suplimentarea dreptului la pachet si la vizita si de 10 ori cu permisiunea de iesire din penitenciar. A mentinut permanent legatura cu mediul de suport prin vizite, apeluri telefonice, corespondenta si convorbiri on-line. A beneficiat de sprijin material si moral din partea familiei. Este important de retinut ca petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai arata magistratii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005066 (s)