News Flash:

Tot ce trebuie sa stii despre LOTERIA BONURILOR FISCALE

3 Aprilie 2015
710 Vizualizari | 0 Comentarii
bon fiscal
Persoanele care au pastrat bonurile fiscale primite in perioada 2 februarie-28 martie 2015 vor participa la extragerea organizata in a doua zi de Paste, pe 13 aprilie, cu premii totale de 1 milion de lei, iar datele bonurilor castigatoare vor fi afisate pe site-urile Finantelor si ANAF minim 30 zile.
Loteria bonurilor fiscale consta in extragerea aleatorie a unui numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, stabilit prin extragerea succesiva a trei serii de cifre, cuprinse intre 0 si 9, precum si un numar reprezentand ziua emiterii bonului fiscal aferenta lunii sau intervalului pentru care se organizeaza loteria.
La extrageri va fi prezenta o comisie de supraveghere, care va fi formata din reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, ANAF si Loteriei Romane. De asemenea, vor putea participa mass-media si observatori, in limita spatiului disponibil in locatie, se arata intr-un proiect de ordin al ministrului Finantelor.
Un bon este castigator daca a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care functioneaza potrivit legislatiei, sunt lizibile informatiile, are valoarea totala exprimata in lei, egala cu valoarea extrasa, a fost emis in ziua extrasa si nu are mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.

Rezultatul extragerii va fi postat pe site-urile Ministerului Finantelor si ANAF pentru o perioada de cel putin 30 de zile, iar castigatorii trebuie sa revedice premiul in maxim 30 de zile.
Acestia vor merge la orice unitate ANAF pentru a depune bonul fiscal castigator (daca a indeplinit toate conditiile), in original, impreuna cu o copie a actului de identitate sau a pasaportului si o cerere. Ei pot solicita la Fisc o copie a bonului fiscal pe care il depun, care va avea mentiunea "conform cu originalul".
In cererea de revendicare a premiului, castigatorul va completa datele personale de identificare, contul bancar in care doreste virarea banilor si informatii de pe bonul fiscal, precum numarul si valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscala (CIF) si adresa la care este instalata casa de marcat care a emis bonul respectiv.
Informatiile cuprinse in cerere vor fi centralizate intr-o aplicatie pe care ANAF o va pune la dispozitie tuturor administratiilor fiscale, unde se vor atasa si bonurile fiscale scanate, toate datele constituind baza de date privind Loteria bonurilor fiscale, iar informatiile vor putea fi accesate si de Directia Antifrauda. Ulterior, vor fi incarcate in aplicatie si rezultatele verificarii bonurilor.
Dupa centralizarea situatiei bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor al acestora, iar suma astfel obtinuta se rotunjeste la leu in favoarea castigatorului.
Lista premiantilor va fi publicata pe site-ul Ministerului Finantelor, care va face si plata castigurilor in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa validarea bonurilor fiscale de catre inspectorii fiscali.
In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare.
Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, de Sarbatori.
Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masa, precum si cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplatitoare de TVA. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0959 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036443 (s)