News Flash:

Sorin Rosca Stanescu: Sacrificii rituale pentru Dacian Ciolos

14 Noiembrie 2016
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Sorin Rosca Stanescu3

Au fost distruse carierele a trei ministri pentru ca Dacian Ciolos sa ajunga unde a ajuns. Decebal Traian Remes, Ioan Muresan si Varujan Vosganian. Plus un om de afaceri, patronul Antenelor, profesorul Dan Voiculescu. A avut grija de asta sistemul. Si cine a fost sistemul? “Doi si un sfert”, faimosul serviciu secret al Ministerului de Interne, SRI, SIE, DNA si Traian Basescu. Iar acum vine demonstratia.


Bogdan Tiberiu Iacob, un jurnalist care isi publica exceptionalele analize pe site-ul Inpolitics, despica firul in patru in legatura cu o informatie extrem de recenta, dar care a trecut aproape neobservata. Directia Nationala Anticoruptie, Televiziunea Romana si jurnalista Rodica Culcer, fosta sefa a departamentului de stiri al televiziunii publice au fost condamnati definitiv de justitie. Si trebuie sa ii plateasca despagubiri lui Decebal Traian Remes, fost ministru. Stirea in sine are mare relevanta. Pentru ca, dupa ani buni de la distrugerea carierei si imaginii unui demnitar roman si de la intemnitarea lui in acelasi dosar in care a fost condamnat la inchisoare si un alt ministru, Ioan Muresan, s-a constatat ca au fost incalcate legile. In mod grav. Prin elaborarea in laboratoarele “sistemului” si difuzarea unui film, o asa-zisa dezvaluire despre modul in care ar fi fost mituiti cei doi demnitari. Va amintiti? Este vorba de dosarul “Caltabosul”. Toata lumea a stiut ca acesti ministri, ca de altfel si Victor Babiuc intr-un alt dosar, ar fi fost aruncati dupa gratii pur si simplu pentru ca au fost adversarii politici ai lui Traian Basescu. Numai ca, iata, descoperim acum – de fapt, ne ajuta Bogdan Tiberiu Iacob sa descoperim – ca lucrurile nu sunt atat de simple. Nu doar Traian Basescu s-a aflat la butoane.


La acea vreme, un personaj obscur era plantat in Ministerul Agriculturii in pozitia de sub-secretar de stat. El se numea Dacian Ciolos. Era nepotul “Vulpii”. “Vulpea” era generalul Virgil Ardelean, temutul sef al perversului serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut sub denumirea de “Doi si un sfert”. Generalul Ardelean, si la propriu si la figurat, isi facea propria politica, impingandu-si in fata atat neamurile, cat si cei mai secreti colaboratori din administratia publica, din lumea afacerilor si din politica. Pentru ca Dacian Ciolos sa poata fi impins in pozitia de ministru la Agricultura, era necesar sa intervina “factorul intern”. In paranteza fie spus, factorul extern ii era si el favorabil. Sotia sa lucra atunci pentru “factorul extern”, factorul bruxellez, intr-un loc sensibil. In Republica Moldova.


Cum a actionat factorul intern? L-a urmarit asiduu pe Decebal Traian Remes, l-a filmat cu obiectivul ascuns, l-a inregistrat fara autorizatie, a creat un montaj in care, in mod pervers, a rearanjat secventele si a transmis acest film, de acum compromitator, omului serviciilor, plantat de mai multa vreme in postura de sef al departamentului de stiri al televiziunii publice. Acest om se numea Rodica Culcer. Lucrase, in ultimii ani ai dictaturii lui Ceausescu, ca functionar roman la Ambasada Statelor Unite din Bucuresti. Daca nu avea stele, avea epoleti. Altfel nu se putea.


Iar Rodica Culcer, cartita serviciilor din Televiziunea Romana, s-a executat. A doua zi dupa difuzarea mizeriei, Decebal Traian Remes a demisionat, dupa care a fost executat impreuna cu Ioan Muresan. Planetele se aliniasera in mod tragic pentru Remes. Pentru ca un alt individ al sistemului, aflat chiar in fruntea acestuia, Traian Basescu, era si el interesat in promovarea lui Dacian Ciolos. Nu numai fiindca acesta era un soldat disciplinat, ci si din alte motive.


Dupa executarea celor doi, Dacian Ciolos devine ministru al Agriculturii. Acum, Traian Basescu isi ia partea leului. Inamicul sau de moarte, dupa “cumintirea” lui Dinu Patriciu, era profesorul Dan Voiculescu. Patronul Antenelor. Pentru ca Voiculescu sa fie aruncat dupa gratii, era obligatoriu, chiar si cu desemnarea unui complet de judecatori obedient, sa se demonstreze ca “mogulul” crease statului roman un prejudiciu consistent. Si, astfel, a fost inventat un prejudiciu care, vezi Doamne, ar fi apartinut Minsterului Agriculturii. In afacerea ICA. Daca ar fi existat un prejudiciu, acesta in niciun caz nu putea fi identificat la Agricultura. Cu atat mai mult cu cat ministerul, sub Remes, se si pronuntase in acest caz. Oficial. Nu a existat niciun prejudiciu. Daca el ar fi existat cumva, ar fi trebuit cautat in alta parte. La Finante. Dar nici acolo nu exista. Astfel, Basescu a fost nevoit sa gaseasca “unealta providentiala”. Si aici s-a intalnit interesul sau cu interesul generalului Ardelean, dar si cu interesele altor generali din alte servicii, care aveau treburi specifice cu tanara speranta Dacian Ciolos.


Dacian Ciolos s-a executat. Intocmai si la timp. A produs hartia necesara. Asa-zisa dovada a prejudiciului. Si, in temeiul ei, a fost aruncat dupa gratii profesorul Dan Voiculescu. Calcand, practic, pe urmele lui Remes si ale lui Muresan. Si ale lui Babiuc.


In scurt timp insa, Traian Basescu a mai trebuit sa execute un om. Pe Varujan Vosganian. Liberalul era propus pentru inalta functie de comisar european. Avea calitatile si anvergura necesare. Traian Basescu il voia scos din joc. Pentru ca Vosganian nu se executase. Ultima data nu se executatse atunci cand Basescu a insistat ca acesta, in calitate de ministru, sa vanda gaz mult mai ieftin societatii ALRO Slatina. Preluata de capitalul rusesc. Si in favoarea careia pleda Elena Udrea, sotul ei din acea vreme, Dorin Cocos, si Theodor Stolojan.


Dar nu numai din acest motiv trebuia executat Vosganian. Locul liber urma sa fie luat de steaua momentului, Dacian Ciolos. Care isi dovedise – nu-i asa? – loialitatea.


Intocmai si la timp, au aparut pe piata informatii compromitatoare despre Varujan Vosganian. Incet, incet, pana la urma, din acestea a fost si incropit un dosar penal. In cele din urma, toata lumea a rasuflat usurata atunci cand Parlamentul a respins solicitarea inceperii urmaririi penale impotriva lui Vosganian. Era un dosar care ar fi dus niciunde. Sau un nou abuz. Abuz devenit inutil. Pentru ca Vosganian fusese scos din cursa.


Si iata cum Dacian Ciolos, prin o noua eliminare a unui demnitar, ajuns acolo, ca si ceilalti, pentru ca fusese ales de popor si desemnat in functie in mod democratic, ajunge comisar european. Pentru agricultura.


Astazi, Dacian Ciolos este candidat de prim-minstru al lui Klaus Iohannis, al PNL si al fantomaticei USR, “tinuta” de conglomeratul Soros. Pentru ca Dacian Ciolos sa ajunga aici, deocamdata a fost sacrificat doar Catalin Predoiu. Care, fara niciun fel de explicatie, a fost scos din schema de care Klaus Iohannis dupa ce acesta garantase in nenumarate randuri ca il va nominaliza, cand va avea ocazia, ca prim-ministru. Sau poate nu stim noi ce alte persoane au mai fost sacrificate ritual.


Dar sirul acestor sacrificii inchinate lui Dacian Ciolos nu se va opri cu siguranta aici. Asadar, sa fim atenti.


informatie rodica culcer condamnati traian remes dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)