News Flash:

ALEGERI IN REPUBLICA MOLDOVA: Igor Dodon este noul presedinte

14 Noiembrie 2016
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
igor dodon
Peste trei milioane de alegatori au fost chemati la urne duminica in Republica Moldova, pentru al doilea tur al scrutinului prezidential, avand de ales intre candidatul prorus Igor Dodon si Maia Sandu, politician proeuropean. Sectiile de votare din tara s-au deschis la ora 7.00 si s-au inchis la ora 21.00, informeaza Comisia Electorala Centrala a Republicii Moldova. Scrutinul prezidential a fost marcat de proteste, cozi si nemultumiri in diaspora, dupa epuizarea buletinelor de vot. Dupa centralizarea a 99,81% dintre procesele verbale, Igor Dodon devine al treilea presedinte al tarii, ales prin vot direct de popor.
UPDATE ora 07:04 -    Comisia Electorala Centrala a Republicii Moldova, dupa centralizarea a 99,81% din procese verbale: Igor Dodon - 52,4%, Maia Sandu - 47,6%.
Moldovenii au participat activ la acel de-al doilea scrutin prezidential. Pana la ora 22:00 s-au prezentat la urne peste 1.605.000 de cetateni cu drept de vot sau peste 53% dintre alegatori,
UPDATE ora 06:00 -  Comisia Electorala Centrala a Republicii Moldova, dupa centralizarea a 98,41 din procesele verbale:  Igor Dodon - 54,14%, Maia Sandu - 45,86%
UPDATE ora 01:14 -  Igor Dodon a castigat scrutinul prezidential din R.Moldova, cu 53,21%-rezultate partiale
Candidatul prorus Igor Dodon a castigat cel de-al doilea tur al scrutinului prezidential din Republica Moldova, cu 53,21% din voturi, in timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obtinut 46,79%, potrivit rezultatelor partiale dupa procesarea a 99% din procesele verbale.
Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor (PSDM, stanga, prorus), a obtinut 53,21% din voturi, potrivit rezultatelor anuntate de Comisia electorala de la Chisinau dupa procesarea a 99% din procesele verbale, adica 1,56 milioane de voturi valabil exprimate.
Maia Sandu, un politician considerat proeuropean, a primit 46,79%.
Prezenta la urne a fost, conform datelor preliminare, de peste 53% din totalul persoanelor cu drept de vot.
UPDATE ora 00:30 Igor Dodon se declara invingator in al doilea tur al alegerilor prezidentiale din R.Moldova
Liderul socialistilor Igor Dodon se declara invingator la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale si a invitat-o la discutii pe contracandidata sa, Maia Sandu, informeaza Radio Chisinau.
"Cred ca cu totii au inteles ca in aceasta campanie noi am invins. La momentul de fata, cand am trecut e limita de 820 de mii de alegatori, am depasit limita de 50%. Sunt date preliminare. Vreau sa multumesc cetatenilor care mi-au incredintat votul si viitorul acestei tari ", a declarat Igor Dodon.
"D-na Maia Sandu, vreau sa va felicit pentru un rezultat foarte bun. Dar acum va rog foarte mult, haideti sa calmam spiritele. Nu avem nevoie de ura in societate", a adaugat liderul socialist.
Dodon a mai afirmat ca va fi "presedintele tuturor. Si a celor care privesc spre este, dar si a celor cu viziuni vestice," scrie Unimedia.
"Stimati cetateni, eu va stimez votul, dar incepand cu ziua de astazi eu sunt presedintele tuturor," a incheiat acesta.
Dodon devine al treilea presedinte al tarii, ales prin vot direct de popor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1336 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006829 (s)