News Flash:

Primarul unei comune aradene, trimis in judecata

13 Septembrie 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
Toader Marian
Primarul localitatii aradene Zabrani, Toader Marian, a fost trimis in judecata, luni, de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara (PCAT), intr-un dosar in care este acuzat de conflict de interese in forma continuata. 
"Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Toader Marian pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese in forma continuata'', arata un comunicat de presa al PCAT, remis AGERPRES. 
In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut ca inculpatul, in calitate de primar al comunei Zabrani, in perioada 2012-2013 "a indeplinit direct sau prin interpusi, mai multe acte prin care s-a realizat un folos patrimonial pentru o societate comerciala la care acesta are calitatea de asociat unic. Folosul patrimonial obtinut de societatea comerciala la care inculpatul are calitatea de asociat unic a constat in obtinerea, fara drept si fara costuri, a unei suprafete de teren pe care nu exista interdictie de construire si care apartinea comunei Zabrani, in locul alteia pe care exista interdictie de construire si apartinea societatii inculpatului", mentioneaza procurorii. 
Acest schimb de terenuri a fost realizat, la initiativa inculpatului - spune rechizitoriul - in mai multe etape.
''Initial, printr-o hotarare a Consiliului Local Zabrani s-a procedat la unificarea a doua parcele alaturate, una apartinand comunei Zabrani si cealalta societatii comerciale la care este asociat inculpatul. Ulterior, societatea comerciala la care este asociat inculpatul a solicitat instantei iesirea din indiviziune si atribuirea unui lot individualizat fiecarui coproprietar", se mentioneaza in rechizitoriu. 
Prin acest "artificiu', inculpatul a obtinut un teren pe care se putea construi, in locul terenului pe care il detinea si care avea interdictie de construire, deoarece se afla in imediata apropiere a liniilor electrice si a liniilor de cale ferata, scopul final fiind acela de a realiza un proiect cu finantare externa nerambursabila pe acest teren. 
Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Lipova. 
Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea urmaririi penale si trimiterea rechizitoriului instantei de judecata, situatie care nu poate infrange in nici un fel principiul prezumtiei de nevinovatie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005997 (s)