News Flash:

Primarul Robu a facut public rezultatul sondajului privind Piata Libertatii. Vezi ce isi doresc timisorenii in centrul orasului

6 Aprilie 2015
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
Cu lucrarile de reabilitare aproape de finalizare in Piata Libertatii, primarul Nicolae Robu a lansat la inceputul saptamanii, marti, un sondaj cu privire la reamenajarea acestui spatiu. Dupa nenumarate dezbateri pe acest subiect, edilul a prezentat acum rezultatele consultarii initiate pe Facebook.
„Am tinut sa fac deodata si un sondaj cu vot la vedere si unul cu vot ascuns, pentru ca, pentru mine, om aflat in contact strans cu timisorenii, rezultatele erau predictibile si am vrut sa le fac si incontestabile. Ma bucur ca, si de data aceasta, am alaturi de mine o majoritate confortabila de timisoreni – 55.7% la intrebarea 1 (n.r. – cu privire la copacii din Piata Libertatii) si 67.0% la intrebarea 2 (n.r – cu privire la pavaj). Si am convingerea ca, atunci cand se va vedea ce va deveni Piata Libertatii – dincolo de fabulatii! -, numarul lor va creste si vizavi de acest subiect, care a starnit atatea patimi si a avut parte de atata dezinformare”, a concluzionat Robu.
In primul rand, edilul le-a cerut timisorenilor sa aleaga – daca vor ca Piata Libertatii sa fie asa cum sunt majoritatea pietelor din Europa si cum este in curs de amenajare de fapt, aproape fara vegetatie, cu un numar redus de copaci si banci pe margine, puternic animata prin organizarea de evenimente cultural-artistice (varianta A), sau vor ca piata sa fie asa cum a fost ea pana mai recent, cu multi copaci si banci de stat la umbra, ceea ce dupa parerea sa ar exclude evenimentele (varianta B).
La sondajul cu vot la vedere 64.8% dintre respondenti au mers pe prima varianta, iar 35.2% pe cea de-a doua, cu multi copaci, explica Robu. La sondajul cu vot ascuns, 55.7% dintre respondenti au optat pentru varianta A, iar 42.5% pentru varianta B, sustine edilul, potrivit tion.ro.
In cadrul aceluiasi sondaj, primarul i-a intrebat pe cetateni si daca le place pavajul din caramida rosie si piatra gri, ba chiar daca n-ar fi preferat alte combinatii – gri inchis cu gri deschis sau gri cu negru, ori… sa fi fost lasata piata asa cum era.
Din datele prezentate de Robu, 62.7% dintre respondenti au spus ca le place pavajul rosu – ca este frumos sau foarte frumos, in functie de variantele de raspuns propuse, 18.4% ca ar fi mers pe gri ori pe negru, 14.9% ca n-ar fi trebuit sa se faca nimic in piata, 1.6% au raspuns cu „Nu stiu”, iar 2.4% cu „Nu vreau sa raspund”.
Ce nu a prezentat primarul este numarul de votanti, pentru a vedea despre ce majoritate vorbim.
Alt sondaj pentru Piata Libertatii, alte rezultate
Intre timp, in mediul virtual a inceput sa circule in ultimele zile inca un sondaj, independent de cel creat de Robu, care a fost popularizat pe Facebook si de catre Asociatia Peisagistilor, fiind prezentat ca impartial.
Pana duminica la ora pranzului se adunasera 410 raspunsuri, iar sondajul, lansat vineri, era inca in desfasurare.
Cetatenii au fost intrebati daca eliminarea a peste 90% dintre copacii existenti in Piata Libertatii si neplantarea altora noi, modificand astfel proiectul aprobat initial, este corecta in opinia lor.
Rezultatele sunt afisate in timp real: 88.8% au spus ca nu este corecta, 6.6% ca este corecta, iar 4.6% au votat „nu stiu/ nu raspund”.

piata libertatii nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006306 (s)