News Flash:

Romanul rapit in Burkina Faso nu a fost ranit in schimbul de focuri

5 Aprilie 2015
1680 Vizualizari | 1 Comentarii
Romanul rapit sambata in Burkina Faso, unde facea parte dintr-o echipa de patrulare care asigura securitatea perimetrului unei exploatari miniere, nu a fost ranit in schimbul de focuri, informeaza MAE, precizand ca in zona a fost detasat un contingent militar in vederea identificarii rapitorilor.
"Celula de criza convocata de ministrul Afacerilor Externe a continuat sa lucreze pe parcursul serii de ieri si al noptii, fiind in contact cu autoritatile din Burkina Faso prin ambasadele Romaniei din regiune. De asemenea, suntem in contact cu autoritatile franceze. Totodata, Celula de Criza a MAE a informat familia cetateanului roman si mentine o legatura permanenta cu aceasta. In continuare, la nivelul Structurii operative a MAE, activata de ministrul Afacerilor Externe, se intreprind demersuri complexe in vederea gestionarii acestui caz", potrivit unui comunicat MAE, remis MEDIAFAX.
Ministerul de Externe precizeaza ca romanul facea parte dintr-o echipa de patrulare care asigura securitatea perimetrului exploatarii miniere.
Potrivit informatiilor obtinute de la compania de exploatare miniera in cadrul careia cetateanul roman activa, acesta nu ar fi fost ranit in schimbul de focuri.
Conducerea minei si directorii intreprinderii se afla in contact permanent cu autoritatile din Burkina Faso, care au detasat un important contingent militar in zona, in vederea identificarii rapitorilor, informeaza MAE.
De asemenea, atasatul militar de pe langa Ambasada Frantei din Ouagadougou, cu care Ambasada Romaniei la Dakar este in legatura prin intermediul Consulului Onorific al Romaniei la Bamako, a comunicat ca sunt in derulare demersuri specifice pentru urmarirea si identificarea rapitorilor.
Persoane inarmate au rapit, sambata, un ofiter de securitate roman de la o mina de mangan din Burkina Faso, au anuntat compania si o sursa din domeniul securitatii, citate de Reuters.

identificarii rapitorilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 22 queries | Mysql time :0.010753 (s)