News Flash:

Ponta promite pensii mai mari

7 Mai 2015
1344 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
Decizie de ultima ora a Parlamentului care aduce vesti bune pentru personalul auxiliar din instantele judecatoresti. Grefierii si executorii judecatoresti vor primi, din nou, pensii de serviciu, substantial mai mari decat cele cu care au ramas dupa taierile din 2010.

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea si al personalului care functioneaza in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice.

"Grefierilor li s-a taiat un drept in 2010. O parte dintre ei au castigat si in instanta, deci oricum trebuia sa dam banii. Astazi s-a votat legea si sper ca presedintele s-o promulge. Era ultima categorie care ramasese defavorizata, lovita in 2010 si la care nu indreptasem lucrurile. Grupa I si grupa a II-a de munca de la 1 iulie intra in plata esalonat. Nu a mai ramas nimic. Pentru toate categoriile lovite in 2010, asa incet, am reusit sa le facem dreptate", a spus premierul Victor Ponta.

Rovana Plumb a spus marti ca discuta cu parlamentarii despre cea mai buna formula pentru pensionari in ceea ce priveste majorarea punctajelor pentru pensionarii cu grupa I si a II-a de munca.

"In actuala initiativa legislativa privind majorarea punctajelor pentru cei care au lucrat in grupa I si a II-a de munca nu se regasesc decat anumite categorii, respectiv din siderurgie, metalurgie si minerit. Exista mai multe categorii de pensionari care indeplinesc conditiile de a fi lucrat in grupa I si grupa a II-a si trebuie si acestia sa primeasca un tratament echitabil, corect din partea legiuitorilor in asa fel incat sa fie si ei incadrati in majorarea punctajului aferent grupei I si a II-a de munca", a declarat Rovana Plumb.

In acest sens, ministrul Muncii a cerut o amanare de doua saptamani pentru a afla numarul exact al pensionarilor care ar uma sa beneficieze de majorarea punctajului.

"Pentru a vedea exact numarul de persoane beneficiare, am solicitat o amanare de 2 saptamani (...) As vrea sa fac precizarea ca recalcularea tuturor dosarelor, care inseamna peste 500.000, ia o perioada de timp de aproape 2 ani de zile, chiar daca intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016. Plata se face in momentul in care se finalizeaza recalcularea fiecarui dosar, dar dreptul va fi calculat incepand cu 1 ianuarie 2016", a mai precizat Rovana Plumb.

grefierilor victor ponta rovana plumb
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004949 (s)