News Flash:

Cand va fi finalizata legatura dintre DN 69 si autostrada A1

5 Mai 2015
1181 Vizualizari | 0 Comentarii
Autostrada Nadlac Pecica
Singurelele modalitati in care timisorenii pot intra pe autostrada A1 sunt fie nodul de la Giarmata, fie cel dintre Izvin si Remetea Mare. Avand in vedere ca de la Izvin deocamdata nu se poate circula decat spre Arad, in plus distanta fata de Timisoara este destul de mare, doar nodul de la Giarmata este cat de cat viabil. Problema acestuia este ca a generat aglomeratie in circulatia rutiera si presupune traversarea Dumbravitei, o operatiune tot mai dificila, scrie tion.ro.
Solutia propusa si sustinuta, initial de autoritatile locale, ulterior si de compania de drumuri, este cea a unui drum nou, care sa faca legatura intre DN 69, Timisoara – Arad, si nodul de la Giarmata. E drept, acesta ar „dubla” intr-o anumita solutia care ar lega cele doua sosele prin intermediul centurii de ocolire a Timisoarei si ulterior pe cativa kilometri drumul judetean spre Masloc, pentru care a fost lansata ideea largirii pe aceasta portiune la doua benzi pe sens, dar ar oferi o legatura mai usoara spre A1.
Revenind la drumul de legatura, acesta ar urma sa porneasca de undeva din zona bifurcatiei spre Sanandrei. Deja a fost desemnata firma care se va ocupa de realizarea studiului de fezabilitate al drumului de legatura, adica societatea Search Corporation. Aceasta va trebui sa efectueze studii asupra terenului, sa propuna trasee ale drumului, si lucrarile de proiectare (poduri, podete, noduri de acces, consolidari, terasamente), dar si sa pregateasca documentatia de atribuire.
Chiar daca va exista un studiu de fezabilitate, dar si proiect elaborat, nimeni nu poate garanta ca acest drum se va realiza prea curand. La capitolul surse de finantare, in caietul de sarcini elaborat pentru desemnarea firmei care se va ocupa de studiul de fezabilitate se precizeaza ca finantarea studiului se va face din veniturile propriii ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

autostrada a1 giarmata
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004803 (s)