News Flash:

Peste patru ani, vom putea circula noua luni pe an, pe Transfagarasan

9 Mai 2014
711 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si reprezentanti din Regionala Brasov a CNADR (Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania) au anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, la Medias, ca, peste patru ani de zile, se va putea circula mult mai mult pe DN7C Transfagarasanul, noua luni pe an, fata de doar patru cat se circula in prezent.
'Ce e mai important pentru judetul Sibiu, DN7C Transfagarasanul. (...) Sunt o serie de lucrari si acolo. Transfagarasanul solicita lucrari mai ample un putin, lucrari de protectie impotriva avalanselor, care ar putea ca Transfagarasanul sa nu mai stea deschis numai patru luni pe an si sa fie deschis mult mai mult timp ', a declarat ministrul Dan Sova.
Potrivit reprezentantilor de la Regionala Brasov a CNADR, din 1 iunie, o firma de constructii din Portugalia va incepe lucrarile de modernizare a Transfagarasanului, care vor dura patru ani si vor costa 67 de milioane de lei. 
Cele mai importante modernizari care se vor face Transfagarasanului, vor fi reparatia si constructia de copertine speciale, peste care vor putea sa cada avalansele, fara sa puna in pericol soferii care vor rula chiar si iarna pe acest drum. Tocmai din cauza avalanselor de zapada si de pietre, constructorii portughezi nu vor putea lucra decat sase luni pe an, incepand din 1 iunie 2014.
Din 1 iunie, soferii care vor circula pe Transfagarasan, vor rula cu restrictii de viteza, in asa fel incat si constructorii sa poata sa lucreze, conform CNADR.
'Noi speram ca se va inchide Transfagarasanul maxim trei luni pe an ', au concluzionat reprezentantii CNADR, vineri, la Sibiu, referindu-se la circulatia pe Transfagarasan incepand cu 2018. AGERPRES

dan sova
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0919 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012409 (s)