News Flash:

Nu ti-ai luat cardul de sanatate? Vezi ce se intampla daca ai nevoie de servicii medicale

29 Aprilie 2015
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
De la 1 mai serviciile medicale urmeaza sa fie decontate doar pe baza cardului national de sanatate. Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a explicat ce se intampla cu acei pacienti care nu au intrat in posesia acestui document electronic. Potrivit acestuia, aproximativ 500.000 de persoane care nu au primitcardul de sanatate.

"Nu vreau sa existe mesaje de la furnizori ca daca nu ai cardul nu mai primesti niciun serviciu. Primesti serviciu medical. Sa presupunem ca un pacient ajunge la un furnizor de servicii fara a avea cardul, pentru faptul ca l-a uitat acasa, ca nu a dorit sa il ia, ca nu l-a primit, ca l-a pierdut - in sistem se vede daca pentru pacientul respectiv a fost emis cardul. Daca acel card a fost initializat, se vede si asta. Acum, ma refer la cei aproximativ 500.000 de cetateni care nu au primit cardul si au nevoie de un serviciu medical: se duc la acel furnizor de servicii medicale unde au trimitere sau unde doresc, in functie de situatie si in sistem se vede daca a fost emis cardul. Atunci se pune intrebarea: nu ai dorit sa vii cu cardul sau cardul nu a ajuns? In oricare dintre situatii primeste serviciile medicale, noi le decontam furnizorilor serviciile medicale", a explicat Ciurchea, potrivit evz.ro.

El a mai spus ca in acele situatii serviciile acordate fara card vor fi atent monitorizate separat: "Toata lumea trebuie sa stie ca aceste situatii sunt monitorizate separat. Vom avea in sistemul informatic o evidenta clara a acelor servicii medicale acordate fara a prezenta cardul. In perioada imediat urmatoare ne vom concentra pe aceste situatii. Nu dorim ca un pacient care din diverse motive nu a intrat in posesia cardului sa nu primeasca serviciu. Nu ne dorim ca un servicu acordat de un furnizor de servicii medicale sa nu ii fie decontat acestuia, dar sigur ca trebuie sa monitorizam aceste servicii, daca exista rea-vointa, nu vreau sa folosesc cardul sau furnizorul nu vrea sa foloseasca cardul, noi monitorizam toate aceste situatii".

Potrivit acestuia, dintre cele peste 14.000.000 de carduri tiparite pana in prezent, au ajuns la pacienti mai mult de 96%. Ciurchea a mai precizat ca pe toti cei care implinesc 18 ani sau care s-au asigurat, sistemul ii semnaleaza automat, se genereaza tiparirea cardului si acesta le va fi distribuit.

vasile ciurchea document electronic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031784 (s)