News Flash:

Trucuri simple pentru a avea maini catifelate

26 Aprilie 2015
1274 Vizualizari | 0 Comentarii

Supuse intemperiilor vremii, mainile noastre au nevoie de o ingrijire speciala in aceasta perioada. Iata cum poti preveni uscaciunea mainilor:

1. Foloseste un sapun lichid
Pentru a elimina efficient bacteriile de pe maini, medicii ne recomanda sa ne spalam mainile cu sapun timp de cel putin cinci minute. Odata cu bacteriile, se va elimina stratul de hidrolipidic care protejeaza pielea de uscaciune. Prin urmare, diminueaza cat mai mult efectele deshidratante ale sapunului inlocuindu-l cu varianta lui mai usoara, sapunul lichid! Alege formulele cremoase, hidratante si imbogatite cu uleiuri esentiale sau adauga in ele cateva picaturi de ulei de masline, apoi amesteca bine.

2. Piele de caprioara
Maseaza fiecare unghie, folosind o bucata de piele de caprioara, timp de zece secunde, printr-o miscare de du-te-vino. Acest tratament stimuleaza circulatia de sub unghie, favorizeaza cresterea si dezvoltarea sanatoasa a unghiilor, le intareste structura si le face mai lucioase prin scoaterea la suprafata a uleiului natural de sub stratul cornos.

3. Pila de cristal
Daca-ti plac formele patrate, cu acest tip de pila, vei reusi sa obtii cele mai drepte unghii, iar daca alegi forma de migdala, usor rotunjita, cea care a inceput sa urce in topul preferintelor sexului frumos, pila de cristal te va ajuta sa le modelezi. Fata de modelul clasic, aceasta nu distruge straturile cornoase, nu le sparge si astfel unghiile capata un aspect sanatos si o forma placuta.

4. Vitamina E
Uleiul face minuni pentru piele, unghii si, mai ales, pentru cuticule. Vitamina E se incadreaza si ea in categoria uleiuri, insa aduce in plus o hidratare mult mai intensa. Sparge o capsula de vitamina E si aplica o picatura de ulei pe fiecare unghie, acopera cu o discheta demachianta si misca dreapta-stanga, stanga-dreapta cam de zece ori. Acest masaj va diminua si va hrani pielitele, iar dupa cateva tratamente, ele vor deveni mai mici si nu vor mai crapa.

5. Ulei cald de masline
Pentru unghii casante sau maini foarte uscate, un remediu eficient este uleiul de masline usor incalzit. Pune intr-un vas ulei de masline, incalzeste-l la o temperatura suportabila, apoi scufunda-ti mainile timp de zece minute in aceasta baie superhidratanta. Dupa ce a expirat timpul tratamentului, indeparteaza surplusul de pe maini, maseaza-le cinci minute, apoi indeparteaza cu un servetel grasimea ramasa. Nu te spala pe maini cam o jumatate de ora, ca efectul sa fie maxim!

6. Fier si acizi grasi esentiali
Cand unghiile tale sunt fragile, ele indica o carenta a acestor elemente. Prin urmare, mareste aportul lor prin dieta: carne, fructe uscate, peste gras, nuci si legume verzi.

7. Suc de lamaie si sare
Aceasta combinatie este cel mai bun inalbitor natural pentru unghiile patate. Stoarce o jumatate de lamaie, adauga o lingurita cu sare, amesteca si scufunda mainile in aceasta mixtura. Lasa sa actioneze zece minute, clateste, dupa care aplica o crema de maini si maseaza bine. Fa acest tratament de doua ori pe saptamana.

8. Lapte, periuta de dinti si zahar
Sunt trei "instrumente" care slefuiesc mainile delicat, dar eficient. O baie de zece minute in lapte cald asigura mainilor tale un peeling enzimatic de calitate. Acidul lactic topeste celulele moarte si pielea devine neteda si catifelata.

O periere delicata a mainilor (cu ajutorul unei periute de dinti uzate) va avea acelasi efect, insa celulele moarte vor fi indepartate mecanic. Masajul prin periere stimuleaza circulatia si hraneste pielea.

Pentru masaj, foloseste 2-3 lingurite cu zahar amestecate cu putin suc de fructe. Vei obtine o catifelare imediata si de durata.

9. Pasta de cartofi
Cartoful are nenumarate proprietati, printre care si cea de antiinflamator. Aplicat pe edeme (umflaturi), actioneaza ca o bagheta magica. El este deosebit de util atunci cand mainile se umfla. Un cartof dat pe razatoare si aplicat pe maini 15 minute te va ajuta sa le redai supletea.


vitamina e
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1180 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006137 (s)