News Flash:

Muntenegrul, invitat sa adere la NATO

2 Decembrie 2015
1188 Vizualizari | 0 Comentarii
nato
Ministrii de Externe ai statelor membre NATO au decis sa invite Muntenegrul sa devina cel de-al 29-lea membru al Aliantei Nord-Atlantice, a anuntat miercuri secretarul general al organizatiei, Jens Stoltenberg, citat de agentia DPA in pagina online. Rusia a avertizat ca decizia ar dauna securitatii europene si ar tensiona si mai mult relatiile dintre NATO si Moscova.
"Politica usilor deschise dusa de NATO a ajutat la raspandirea securitatii, stabilitatii si valorilor democratice pe care le apara Alianta", a afirmat Stoltenberg.
Invitatia adresata de NATO Muntenegrului pentru a adera la Alianta militara este un semnal pozitiv pentru Balcanii Occidentali, a apreciat vicepremierul muntenegrean Igor Luksici.
"Aceasta este o zi mare pentru tara mea, cred ca una binemeritata", le-a spus el ministrilor de Externe din statele NATO, dupa ce au luat aceasta decizie. "Invitatia pentru Muntenegru este de asemenea o veste buna pentru Balcanii Occidentali, pentru consolidarea securitatii si stabilitatii" regiunii, a apreciat el.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007660 (s)