News Flash:

Liber la scumpiri: Plenul Senatului a decis mentinerea supraaccizei la combustibil

11 Octombrie 2017
887 Vizualizari | 0 Comentarii
benzina
Senatorii au respins amendamentul Comisiei de buget-finante al OUG 25/2017, de eliminare a supraacizei la carburanti, astfel ca Legea de aprobare a trecut in forma propusa de Guvern. Senatorul PNL Carmen Harau a crezut initial ca amendamentul a fost admis si le-a multumit colegilor pentru votul dat.
Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza, a fost prezent la dezbateri si a aratat ca Executivul nu sustine modificarile aduse in comisie textului OUG 25/2017. ”Au fost dezbateri foarte multe pe eliminarea unor prevederi din OUG si, in special, cele cu impact bugetar negativ deosebit de mare, punand in pericol angajamentul stabilit prin legea bugetului”, a avertizat Ghizdeanu.
Raportul cu amendamente admise, inclusiv eliminarea accizarii carburantilor, a fost respins cu 37 de voturi pentru si 54 de voturi impotriva, iar proiectul pentru aprobarea ordonantei de urgenta, in forma initiala, a fost admis cu 58 de voturi favorabile, sase abtineri si 29 de voturi impotriva.
Senatorul PNL Carmen Harau, initiatorul amendamentului de eliminare a supraaccizei, a fost indusa in eroare de procedura de vot si a crezut ca amendamentul a fost admis. ”Salut astazi luciditatrea dvs, a plenului Senatului, prin care ati fost de acord cu eliminarea supraaccizei, un fenomen deosebit de nociv care inrautateste viata romanilor. Va multumesc cu respect ca ati aprobat aceasta ordonanta cu amendamente promovate de mine in cadrul comisiei si astept ca membrii coalitiei guvernamentale din Camera Deputatilor sa aiba aceeasi atitudine constructiva pentru Romania”, a spus Carmen Harau.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006417 (s)