News Flash:

In judetul Caras-Severin, nicio farmacie nu are program pe timp de noapte

7 Aprilie 2014
683 Vizualizari | 0 Comentarii
Cărăşenii care au nevoie urgentă de medicamente, după ora 23,00, nu au la dispoziţie nicio farmacie cu program non-stop.

În lipsa unei farmacii cu program 24 de ore din 24, nu de puţine ori, oamenii ajung la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean din Reşiţa, pentru un banal calmant.

În urmă cu câţiva ani, la Reşiţa existau farmacii care funcţionau, prin rotaţie, şi pe timp de noapte. Acum, însă, cel mai târziu la ora 23,00, farmaciile se închid. Şansele ca farmaciile din Caraş-Severin să reintroducă programul non-stop sunt reduse din cauza costurilor prea mari pe care le presupune asigurarea permanenţei. O farmacie nu poate funcţiona fără un farmacist, nici măcar pe timp de noapte. 

'Din cauza lanţurilor farmaceutice, avem salarii ieşit din comun de mari şi vă daţi seama ce înseamnă să angajezi un farmacist pentru tura de noapte. Pe lângă salariul acestuia, care este în sine foarte mare, trebuie să îi plăteşti şi spor de noapte. Iar tura aceea este moartă, pentru că se eliberează foarte, foarte puţine medicamente în acest timp', a declarat Pavel Roşca, preşedinte Colegiul Farmaciştilor Caraş-Severin.

Roşca spune că, în niciun caz, urgenţă nu înseamnă pastila de a doua zi. Nici algocalminul nu se poate elibera, conform legislaţiei, fără o prescripţie medicală, precizează el.

'În paralel cu farmacia, ar trebui să funcţioneze şi celelalte servicii medicale, pentru că sunt multe medicamente pe care nu avem, altfel, voie să le eliberăm. Prin urmare, nu este logic să fim traşi tot timpul la răspundere', a mai spus preşedinte Colegiul Farmaciştilor din Caraş-Severin. 

În Caraş-Severin funcţionează, în prezent, 86 de farmacii. AGERPRES

farmacist
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0791 (s) | 23 queries | Mysql time :0.010531 (s)