News Flash:

Tratamentul unui bolnav de Parkinson - 3.000 de lei pe luna, o operatie intre 30.000 si 80.000 lei

4 Aprilie 2014
1468 Vizualizari | 0 Comentarii
Medicamentele pentru tratamentul unui bolnav cu Parkinson costă peste 3.000 de lei lunar, iar preţul unei operaţii care poate îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii pacienţilor oscilează între 30.000 şi 80.000 lei, a declarat pentru MEDIAFAX, doctorul Dafin Mureşanu. Preşedintele Societăţii Naţionale de Neurologie, Dafin Mureşanu, participă la de-a treia ediţie a Cursului Internaţional de boală Parkinson şi tulburări ale comportamentului motor, care are loc în perioada 2 - 4 aprilie în Poiana Braşov şi la care participă specialişti din 11 ţări.

Vezi si: Tot mai mult bolnavi de Parkinson

Acesta a arătat că, în România, sunt disponibile gratuit majoritatea medicamentelor necesare tratamentului bolilor neurodegenerative şi că există acces la medicaţie şi ghiduri terapeutice foarte bine organizate, precum cel al Societăţii de Neurologie din România, mereu actualizat cu cele mai noi recomandări din lume.

Vezi si: Boala Parkinson – diagnostic si investigatii 

"De obicei, pacienţii au nevoie de terapie medicamentoasă costisitoare, pe toată durata vieţii, de reabilitare senzitivo-motorie şi cognitivă, de îngrijire şi supraveghere permanentă din partea altei persoane. Toate acestea presupun un efort financiar considerabil, greu de suportat de un sistem economic deficitar. În ceea ce priveşte tratamentul, acesta constă fie în terapii medicamentoase care pot depăşi suma de 3.000 de lei lunar, fie în operaţii care le pot îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii, dar al căror preţ variază între 30.000 şi 80.000 lei. La nivel european, costul anual total, care cumulează cheltuielile medicale şi sociale, este estimat la 13,9 miliarde euro", a spus Mureşanu. Tratamentului medicamentos trebuie să i se adauge obligatoriu activitate fizică regulată, a mai spus acesta, precizând că mersul pe jos este una dintre cele mai bune metode de exerciţiu fizic, care în asociere cu tratamentul medicamentos, are efecte benefice asupra condiţiei generale.

În ceea ce priveşte alimentaţia, se recomandă alimente cu conţinut bog

Vezi si: Cauzele imbolnavirii de Parkinson
at în fibre (legume, pâine integrală, cereale) şi un aport bogat de lichide pentru a preveni constipaţia.

"Trebuie precizat că, deşi boala Parkinson este o afecţiune cronică, tratamentul medicamentos aplicat corect şi suportul familiei şi al prietenilor pot ajuta la ameliorarea simptomatologiei şi menţinerea unei calităţi acceptabile a vieţii pacientului. Din punctul meu de vedere, suportul pentru pacienţii care suferǎ de boala Parkinson este foarte important", a adăugat Mureşanu. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042384 (s)