News Flash:

IMAGINI SOCANTE! Gandaci si indiferenta la Spitalul de Urgenta Constanta / VIDEO

10 Martie 2014
683 Vizualizari | 0 Comentarii
Rudele unor pacienti internati la Spitalul de Urgenta Constanta au realizat o înregistrare cu camera ascunsa în care se arata ca bolnavii nu sunt îngrijiti corespunzator, iar în saloane sunt gandaci, apoi au sesizat Asociatia pentru Protectia Pacientilor, care a început verificari în acest caz.
Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor - filiala Constanta, Maria Constandache, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca rude ale pacientilor internati la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Constanta au realizat un filmulet în saloane ale unitatii medicale, fiind prezentate "conditiile precare de tratament".
Ulterior, înregistrarea respectiva a fost trimisa asociatiei, care a început cerecetarile în acest caz, Maria Constandache precizand ca un raport va fi finalizat "în cel mult zece zile".
"Filmarea a fost facuta de însotitorii pacientilor, care ne-au sesizat si pe noi. Filmarea este realizata în urma cu aproximativ o saptamana - zece zile. In prezent, suntem în cercetari la Asociatia pentru Protectia Pacientilor si în cel mult zece zile vom încheia un raport pe care-l vom aduce la cunostinta conducerii spitalului. Deocamdata nu am luat legatura cu conducerea spitalului. Nemultumiri sunt foarte multe, mai ales la Neurologie, acolo unde a fost facut si filmuletul. Sunt sesizari legate de conditiile spitalicesti, conditii precare de tratament, lipsa medicamentelor. Mai mult voi putea prezenta dupa ce închidem raportul si tragem concluziile", a spus presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor - filiala Constanta.
Maria Constandache a mai spus ca dupa încheierea verificarilor va fi sesizata conducerea spitalului.
"Apoi sesizam conducerea spitalului, trasam niste sarcini, sesizam mai departe Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si probabil va fi control de la Ministerul Sanatatii", a mai spus presedintele filialei Constanta.
In filmuletul respectiv rudele unui bolnav aflat în coma de mai multe luni acuza ca acesta are rani netratate, iar în sectia unde pacientul este internat se pot observa gandaci.
Pe de alta parte, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Mihnea Avram, a declarat pentru MEDIAFAX ca nu stie unde au fost filmate imaginile respective, însa în niciun caz în sectia unde este internat acel de pacient.
El a precizat ca bolnavul este în stare vegetativa de peste opt luni si ca a ajuns în aceasta situatie în urma unui stop cardio-respirator.
"Pacientul a fost internat la Neurologie cinci luni si din noiembrie este la ORL. Este un pacient care a avut un infarct în luna iunie 2013 si ca urmare a infarctului a facut un stop cardio-respirator si a fost resuscitat. El a ramas de atunci si pana în prezent internat în spital, deci de peste opt luni, într-o stare vegetativa. Nu stie, nu recunoaste pe nimeni, doar respira, este hranit printr-o sonda nazogastrica si de cate ori i se sugereaza familiei ca l-ar putea îngriji si acasa familia vine si face reclamatie. Iar de data asta a venit si a prezentat acest film, care nu stiu unde este facut. Nu stiu unde a filmat scena respectiva, în niciun caz în sectia de ORL unde nu este niciun fel de gandac", a afirmat Mihnea Avram. Mediafax.ro

Galerie Video


rudele maria constandache ministerul sanatatii constanta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0737 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012541 (s)