News Flash:

Hunedoara: O echipa de specialisti a verificat abatajul unde a avut loc surparea de la Mina Lupeni

15 Octombrie 2017
969 Vizualizari | 0 Comentarii
mina lupeni 20419000
O echipă formată din specialişti ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, cadre universitare de la Universitatea din Petroşani şi cercetători de la INSEMEX Petroşani a intrat vineri în subteranul Minei Lupeni pentru a face primele verificări în zona abatajului care s-a surpat în urmă cu o săptămână şi a dus la moartea a doi mineri şi rănirea altuia. 

Verificările fac parte din ancheta deschisă de ITM Hunedoara în cazul accidentului colectiv de muncă de la Mina Lupeni. 

"În derularea anchetei pe care o desfăşurăm în acest caz am solicitat sprijinul Universităţii Petroşani şi al INSEMEX Petroşani. O echipă de specialişti a intrat în subteran pentru a studia cauzele care au dus la producerea accidentului de muncă", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate. 

Potrivit acestuia, accidentul colectiv de muncă putea fi determinat de mai mulţi factori, între care se numără sarcinile de muncă pe care trebuiau să le desfăşoare angajaţii, echipamentele tehnice, mediul şi riscurile de la locul de muncă, dar şi factorul uman. 

"Oricare dintre aceste elemente putea conduce la accidentul de muncă. Nu excludem nicio cauză", a spus reprezentantul ITM Hunedoara, care a menţionat că vineri a avut loc prima coborâre în subteran a specialiştilor. 

Doi mineri şi-au pierdut viaţa iar al treilea a fost rănit în urma unei surpări care s-a produs pe 5 octombrie într-un abataj al Minei Lupeni, din Valea Jiului. Victimele făceau parte dintr-o echipă de 11 mineri care lucrau în subteran, opt dintre aceştia reuşind să fugă şi să scape cu viaţă din locul surpării de cărbune. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.003905 (s)