News Flash:

Halep, conferinta de presa istorica: "Mereu am spus ca nu te poti numi numarul 1 fara un Grand Slam". Ce s-a intamplat in ziua finalei

10 Iunie 2018
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
simo2

Simona Halep este campioana la Roland Garros dupa victoria cu Sloane Stephens cu 3-6, 6-4, 6-1. La conferinta de presa de dupa momentele emotionante de pe teren, romanca le-a multumit celor care au ajutat-o sa-si indeplineasca visul, despre diferenta decisiva fata de finala din 2017, dar si despre ultimele indicatii ale australianului Darren Cahill.
Despre oamenii care au inconjurat-o: Este un moment minunat, este Grand Slam-ul meu favorit. Fara sa zambesc nu as fi putut face asta. Parintii mei au fost alaturi de mine, le multumesc tuturor antrenorilor cu care am lucrat in ultimii 20 de ani, fara ei nu mi-as fi revenit dupa ce am pierdut trei finale de Grand Slam.

Despre fani: Nu le-am cumparat eu biletele romanilor. In trecut am facut-o, dar de data asta, nu. Le multumesc! M-au sustinut si francezii.

Diferenta fata de finala din 2017: Cel mai e greu e sa raspunzi intrebarilor... Anul trecut nu am putut dormi, aseara am dormit bine. Am mancat bine, am inceput bine ziua. Stiam ca am sanse, eram pregatita pentru un meci de trei ore. Mi-am propus sa raman concentrata, nu am renuntat niciodata. Am simtit ca lumea e cu mine si m-am simtit puternica pe teren.

Titlul de numar 1 mondial e justifcat: Sunt foarte fericita ca am castigat acest Grand Slam, pentru ca mereu am spus ca a fi numarul 1 fara Grand Slam nu e complet. Am inceput prea tare, am jucat prea plat, ea dadea mai inalt. Mi-am spus ca trebuie sa ma calmez. Cred ca in acest turneu am ajuns sa nu mai fac erori.

Momentele decisive si indicatiile lui Cahill: Cineva mi-a spus: cheia e sa alergi si sa nu ratezi. Vreau sa ma bucur doar, nu vreau sa vorbesc despre urmatorul turneu. Darren mi-a spus ca voi castiga turneul, sa ma gandesc ca trebuie sa-l castig, mi-a dat incredere, dar a pus si presiune pe mine, pentru ca mi-a spus ca trebuie sa ies pe teren si sa castig meciul. Datile trecute mi-a tot spus sa ies pe teren, sa ma bucur de teren si de sansa pe care o am. Poate ca si asta m-a ajutat sa castig.

Despre turneul de la Roland Garros: "De la 14 ani visez un titlu de Grand Slam, ma bucur chiar daca nu am castigat la Melbourne. Am castigat aici, in 2008 (n.r. - la junioare), si era visul meu sa castig prima data aici.  Vreau sa-i multumesc Petrei (n.r. - Kvitova), am vazut mesajul de la ea si de la Irina (n.r. - Begu). Mi-a scris si anul trecut si imi spunea sa stau linistita, pentru ca trofeul va veni. Ii multumesc ca mi-a scris, sper ca voi fi o inspiratie pentru copiii din Romania". 


sloane stephens darren cahill
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005820 (s)