News Flash:

GALERIE FOTO - Rulota romaneasca Tracia va deveni realitate. Ce pret ar putea avea

23 Februarie 2017
2780 Vizualizari | 0 Comentarii
tracia
Proiectul unei rulote romanesti a reusit sa atraga o finantare de 90.000 de euro. Banii ar urma sa fie investiti intr-o fabrica care sa produca rulotele Tracia.
Potrivit antreprenorului Gabriel Bugnar, cel care a reusit sa atraga fondurile pentru ideea sa, fabrica ar urma sa aiba doua linii de produse: una pentru familisti, alta pentru tinerii pasionati de circuite „la rulota”.
Vrea sa vanda minim 60 de bucati pe an, pentru ca operatiunile sa fie profitabile. Pretul unei rulote Tracia ar urma sa fie de aproximativ 10.500 de euro fara TVA si ar putea fi cumparat si in leasing, eventual printr-un program de tip „Rabla” pentru rulote.
Clienti ar fi romanii pasionati de calatorii, fosti turisti de cort care cauta confort si mobilitate sporite, proprietari de masini cu buget disponibil de minim 13.000 de euro. De asemenea, „daca brandul si calitatile sale sunt convingatoare oferta va fi prezentata si posibililor cumparatori externe.
Tracia Caravan este proiectata pentru 4-5 persoane si are o greutate de 900 de kilograme. Are o lungime de aproximativ 5,5 metri, o latime de 2,1 metri, iar in interior inaltimea este putin peste 2 metri.
In ceea ce priveste dotarile standard, are apa rece, apa calda, o baie cu dus, WC si chiuveta. Mai exista si un aragaz cu trei ochiuri, frigider, o soba speciala pentru incalzire, prize, o butelie pentru gaz, rezervor cu apa potabila si un rezervor pentru apa uzata.
„Fiecare forma, fiecare volum are o justificare”
Optional, se mai pot adauga: aer conditionat, panouri solare, internet Wi-Fi, televizor, receptie satelit si camera pentru mers inapoi. Autorul proiectului de design, arhitectul Critian Silviu Valentin, a folosit unele elemente din trasaturile primului model de duba romaneasca, TV, care a inceput sa devina populara in anii `60 si era produsa la fostele uzine bucurestene Rocar.
„In primul moment mi s-a parut ca ideea e cel putin ciudata. Apoi, pe masura ce priveam tot mai mult primele schite mi-am dat seama nu numai ca arata bine ci are si logica.
Sunt elemente recognoscibile pentru unele generatii – sigla, fereastra din doua bucati, trapezul din fata de la TV care este spatele rulotei s.a. Elementele acelea, stilizate si aduse de Valentin in zilele noastre, chiar arata foarte bine! Rulota are identitate, fapt greu de obtinut astazi pentru rulote si masini; daca nu vezi sigla, nu recunossti marca asa cum se intampla cand vedeai un Fiat, VW sau… Trabant”, spune Gabriel Bugnar, antreprenor Tracia Caravan.
Pe baza proiectului de design, Gabriel Bugnar a lucrat la partea tehnica si la pregatirea documentatiei pentru un program de finantare.
„Dupa finalizarea proiectului tehnic urmeaza productia prototipului (doua exemplare), testele si omologarea. Apoi, pe baza prototipului va porni productia de serie. (…) Vali s-a documentat, a invatat, a studiat, a cautat tot ce a gasit despre rulote, si de azi si din vechime. Iar fiecare linie, fiecare forma, fiecare volum are o justificare ce vine de undeva si duce undeva. (…) Principalele puncte din conceptul sau se vor regasi si in urmatoarele produse, o rulota turistica destinata tinerilor, mica, compacta, pentru doua persoane si o rulota comerciala”, spunea Gabriel Bugnar in urma cu cateva luni. sursa: greatnews.ro
fotografii: traciacaravan.ro

Galerie Foto

tracia2
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006389 (s)