News Flash:

Floarea care miroase ca lamaita si arata ca un pamatuf - Callistemon

16 Decembrie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii
Callistemon

Callistemon iese in evidenta prin florile sale in forma ciudata de pamatuf de spalat sticle. Frumos colorate, in rosu intens, portocaliu sau galben, cu nenumarate stamine lungi, florile sunt grupate in inflorescente cilindrice. Callistemon infloreste din primavara pana la sfarsitul verii.
Daca frecati intre degete frunzele, ele raspandesc un puternic parfum de lamaita.

Ramurile tinere se rup usor pentru ca sunt fragile insa, cu cat planta se maturizeaza, capata aspect arbustiv. In locurile de origine, Callistemon ajunge la 3 metri inaltime. In Romania se creste ca planta de interior. In ghiveci ajunge cam la un metru si jumatate inaltime.

Plasati ghiveciul cu Callistemon intr-un loc luminos. Planta adora soarele, vara o puteti tine afara, pe terasa sau balcon, intr-un spatiu deschis. Important este ca in perioadele caniculare sa o umbriti usor astfe incat frunzele si ramurile tinere sa nu fie afectate.

Citeste si INEDIT! Cum poti schimba culoarea hortensiilor. Te costa foarte putin

Se uda o data pe saptamana cu exceptia perioadelor de vara in care se uda la 5 zile. Pamantul trebuie sa se usuce intre doua udari. Cu toate acestea, in perioadele calduroase, e bine sa pulverizati frunzele plantei cu apa. Caldura excesiva poate usca ramurile tinere.

Substratul de cultura ar trebui sa fie unul usor, aerat, o combinatie intre pamantul de gradina, turba si nisip. Pamanturile grele afecteaza radacinile.
Iarna, planta are nevoie de o perioada de repaus relativ. Asta inseamna udari mai putine si temperaturi mai scazute, dar nu mai mici de 10 grade. Tineti planta la lumina inclusiv in perioada de repaus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004793 (s)