News Flash:

Depuneri de coroane, parastas si vernisaje la Timisoara, la comemorarea a 26 de ani de la Revolutie

16 Decembrie 2015
611 Vizualizari | 1 Comentarii
comemorare eroi
Depuneri de coroane, un parastas de pomenire, expozitii si vernisaje vor fi organizate la Timisoara, cu ocazia implinirii a 26 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Primaria Timisoara, municipalitatea si asociatiile de revolutionari din oras au pregatit un program comemorativ dedicat implinirii a 26 de ani de la Revolutia din decembrie 1989.
Astfel, manifestarile vor incepe marti cu un simpozion cu tema ”Aspecte controversate din Revolutia de la Timisoara, din decembrie 1989”, care va avea loc la Sectia de Arta a Bibliotecii Judetene, intre orele 10.00 si 14.00.
Miercuri, de la ora 10.00, la Opera Romana din Timisoara va avea loc deschiderea expozitiei de arta plastica cu tema ”Revolutie - Libertate”, iar de la ora 12.00, in aceeasi sala, va avea loc lansarea cartii ”(Ne)Recunostinta”, de Adrian Kali. La ora 15.00, in Sala Capitol a Filarmonicii ”Banatul” va avea loc sedinta festiva a Consiliului Local Timisoara dedicata Revolutiei.
Seara, de la ora 20.00, in Piata Victoriei, va avea loc un moment de reculegere in memoria victimelor Revolutiei si vor fi aprinse candele ce vor fi asezate in forma de cruce, fiecare reprezentand cate un luptator care a murit in timpul tragicelor evenimente din urma cu 26 de ani.
Joi, de la ora 10.00, va avea loc o slujba de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitana si vor fi depuse coroane de flori. De asemenea, de la ora 12.00, la Biserica Martirilor va avea loc o slujba comemorativa si apoi vor fi depuse coroane de flori.
Si la Cimitirul Eroilor va avea loc o slujba de pomenire, de la ora 14.00, precum si parastasul in memoria eroilor Revolutiei, iar de la ora 19.00 va avea loc un moment de reculegere in memoria eroilor Revolutiei pe treptele Catedralei Mitropolitane.
Tot la catedrala, in 19 decembrie, intre orele 12.00-13.00, vor fi depuse coroane de flori, iar in jurul orei 19.00 un grup de raniti sau urmasi ai eroilor Revolutiei vor porni inspre Popesti-Leordeni pentru a depune coroane de flori in memoria martirilor care au fost arsi in crematoriu.
Momentul in care Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania, in urma cu 26 de ani, va fi marcat in 20 decembrie, la ora 13.00, cand sirenele din oras vor incepe sa sune.
Manifestarile dedicate eroilor Revolutiei de la Timisoara se vor incheia in 21 decembrie, cand intre orele 12.00-14.00 vor fi depuse coroane de flori in ”punctele cheie” din oras in care s-au petrecut evenimentele din decembrie 1989.

primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Alina  | #1270
Vrei să câştigi minim 300 de euro pe lună? Citeşte acest anunţ!
Beneficii
-posibilitatea de a câştiga cel puţin 100 de euro cu o implicare de 2-3 ore sau 300 de euro full time
- apartenenţa la un grup care oferă recunoaştere şi şanse egale tuturor membrilor
-instruire gratuită şi de scurtă durată
-contract legal de comision ce asigură plata caştigurilor
-se lucrează de acasă
-program flexibil
Cerinţe
-conexiune la internet, PC, abilităţi minime de lucru cu documente word, pdf şi navigare online
-seriozitate, perseverenţă şi atenţie la detalii
Pentru informaţii trimiteţi mail cu subiectul INFO la cmalina10@yahoo.com
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0952 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032937 (s)