News Flash:

Reteta zilei: Pentru pranzul de astazi v-am pregatit o friptura delicioasa de porc la cuptor. Cititi reteta si fuga in bucatarie!

15 Decembrie 2015
15740 Vizualizari | 0 Comentarii
friptura la tava
Friptura de porc la cuptor este una dintre preparatele mele preferate cand vine vorba despre carnea de porc. Imi aduce aminte de casa si de tatal meu care facea o friptura atat de buna, incat nu avea deloc viata lunga. Era frageda si suculenta, ce mai, o minune de bunatate. Adevarat este ca pe vremuri carnea de porc avea alt gust, era o placere sa o gatesti si sa o mananci. Reteta de friptura nu este deloc complicata si rezultatul este atat de bun si fraged, incat merita sa o incercati.


Ingrediente  – Friptura de porc la cuptor

1,500 Kg antricot de porc

2 morcovi mari

4-5 felii speck/bacon/cap de piept afumat

boia dulce

boia iute

sare

piper

50-60 ml vin alb demisec

50-60 ml apa

2-3 linguri ulei de masline

Ingrediente  – Marinada carne de porc

500-600 ml apa

250 ml vin alb demisec

1 praz

2-3 morcovi

4-5 catei usturoi

1-2 radacini patrunjel

2-3 felii radacina telina

1 lingura boabe piper rosu/piper negru

2 linguri stafide

2 linguri zahar brun

2 ardei grasi verzi

2 crengute cimbru

2-3 frunze dafin

2-3 ardei uscati iuti

50 ml ulei de masline

1 lingura sare grunjoasa

Mod de preparare

Amestecam toate ingredientele pentru marinada (apa rece, vinul si condimentele si le punem intr-un vas adanc de sticla sau plastic.

Punem antricotul in vas si ne asiguram ca este complet acoperit de marinada. Daca nu este acoperit in intregime, mai adaugam apa sau vin.

Acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 14-16 ore.

Dupa repaus, scoatem carnea de porc din vas si o punem pe un fund de lemn (marinada se arunca).


O tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie si apoi practicam, pe lungime, patru taieturi adanci. Avem grija ca bucata de carne sa ramana netaiata in partea inferioara. Umplem cele patru taieturi cu felii de speck sau bacon si cu cate 2 felii subtiri de morcov, asezate pe o parte si pe cealalta a feliei de speck/bacon.

O ungem cu putin ulei de masline, apoi pudram cu sare, piper, boia dulce si putina boia iute.


O legam foarte bine cu sfoara de bucatarie (strangem bine sfoara astfel incat sa obtinem o bucata de carne cat de cat rotunda).

Punem friptura de porc intr-o forma ceramica in care am adaugat 1-2 linguri ulei de masline, apa usor calduta si vinul alb.

Acoperim forma cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 160°C.


Coacem friptura pentru circa 3 ore, apoi eliminam folia de aluminiu si o lasam  sa se rumeneasca inca 30 minute. Din cand in cand, o ungem cu sosul format in forma.

Dupa ce s-a rumenit, o scoatem din forma si o invelim in folie de aluminiu. O lasam 30 de minute in folie, apoi o eliminam si o feliem, scrie lauraadamache.ro.

Daca dorim ca friptura sa se taie frumos, o lasam sa se raceasca inainte. Dupa ce s-a racit, o taiem in felii, le asezam in tava si le incalzim.

Este foarte frageda si poate fi consumata atat calda cat si rece.

boia dulce boia iute sare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005926 (s)