News Flash:

Cum va arata si cat vom plati pentru noua carte de identitate, disponibila de anul viitor

26 Iulie 2017
946 Vizualizari | 0 Comentarii
carte
Noua carte de identitate va costa aproximativ 20 de euro, pret ce va fi suportat de cetatean, si ar putea fi disponibila de anul viitor, aceasta avand dimensiunea unui permis auto sau a unui card bancar, potrivit informatiilor prezentate intr-o dezbatere publica ce are loc, miercuri, la sediul MAI.
In cadrul dezbaterii de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), s-a prezentat forma noii carti de identitate, precizandu-se ca nu va fi obligatorie preschimbarea, in momentul aparitiei acesteia, anticipata sa aiba loc in 2018.
In momentul in care cetateanul va opta pentru noul document cu date biometrice, acesta va prelua si functiile cardului de sanatate, conform initiatorilor proiectului. Noua carte de identitate va fi inscriptionata fata-verso, va contine data nasterii si semnatura olografa.
"Cartea electronica de identitate va contine un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea in sistemele informatice. Va permite stocarea in conditii de siguranta a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea faciala si, optional, imaginile impresiunilor papilare a doua degete. De asemenea, va permite utilizarea semnaturii electronice", s-a precizat in cadrul dezbaterii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004810 (s)