News Flash:

Universitatea de Vest Timisoara nu este afectata de scaderea numarului absolventilor de Bacalaureat, sustine rectorul Universitatii

27 Iulie 2016
990 Vizualizari | 0 Comentarii
UVT
Universitatea de Vest Timisoara (UVT) ramane la fel de cautata ca si anul trecut, chiar daca anul acesta se inregistreaza o scadere cu 20% a absolventilor de liceu care au promovat Bacalaureatul, sustine rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, intr-un comunicat remis, luni, AGERPRES. 
'Obiectivul nostru de a atrage un numar similar de candidati comparativ cu cel de anul trecut a fost atins. Scaderea cu 20% a numarului de absolventi cu diploma de bacalaureat nu ne-a afectat. Problema se va rasfrange asupra universitatilor de o calitate indoielnica si se va manifesta printr-o scadere mai mare de 20 de procente a volumului de studenti scolarizati, in conditiile in care cei promovati, si asa putini, se indreapta spre institutiile de invatamant de renume, acolo unde au siguranta ca diploma va avea valoare', spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, in comunicatul citat. 
In opinia sa, este necesara o analiza urgenta pe subiect, deoarece, pe termen mediu, este posibil sa apara convulsii in randul multor universitati mici, daca acestea nu intra intr-o restructurare si redefinire a activitatii lor. 
In aceasta vara, UVT inregistreaza aproximativ 4.650 de candidati pe cele 2.000 de locuri bugetate, cea mai mare concurenta inregistrandu-se la specializarea Informatica, cu aproape 9 candidati pe loc bugetat, in timp ce concurenta la nivelul Facultatii de Matematica si Informatica este de 3,6. 
O situatie asemanatoare se inregistreaza la Facultatea de Sociologie si Psihologie si la Facultatea de drept, cu 3 candidati pe loc bugetat. 
Pe de alta parte, urmand tendinta ultimilor ani, la Facultatea de Fizica, numarul locurilor disponibile este mai mare decat cel al inscrisilor. AGERPRES

bacalaureatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005064 (s)