News Flash:

PNL: Guvernul sa creasca numarul sectiilor de votare din diaspora

25 Iulie 2016
855 Vizualizari | 0 Comentarii
sectie de vot
PNL a adoptat luni o rezolutie in care solicita Guvernului sa emita o ordonanta prin care sa cresca numarul sectiilor de votare din diaspora si prin care sa fie introdusa posibilitatea ca solicitarea de inregistrare pentru a vota prin corespondenta sa fie transmisa si online.
Liberalii cer Guvernului adoptarea si publicarea in "cel mai scurt timp" a unei Ordonante de Urgenta pentru ''modificarea Legii 208 din 2015 privind alegerile parlamentare astfel incat, pe langa sectiile de votare din ambasade si consulate, Ministerul Afacerilor Externe sa constituie un numar de sectii de votare cel putin egal cu cel existent la turul II al alegerilor prezidentiale din 2014, tinand cont de dimensiunea comunitatilor romanesti''.
PNL vrea ca textul OUG sa prevada si modificarea Legii 288 din 2015 privind votul prin corespondenta astfel incat atat orice procedura de inregistrare, cat si orice fel de cerere sau solicitare sa poata fi transmisa prin posta electronica.
Liberalii solicita si ca ''reglementarile cu privire la sectiile de votare din strainatate, in situatia sectiilor constituite la solicitarea a cel putin 100 de alegatori, sa prevada dreptul de vot la sectia respectiva a tuturor cetatenilor romani cu domiciliul in localitatea sau grupul de localitati arondate acelei sectii, indiferent daca au semnat sau nu solicitarea de constituire a sectiei''.
Totodata, PNL cere TVR sa promoveze campania privind votul romanilor din strainatate, prin includerea spotului informativ MAE si in jurnalele de stiri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1059 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028921 (s)