News Flash:

Retete pentru pasta de dinti din ingrediente naturale

27 Noiembrie 2015
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
pasta naturala

Pastele de dinti, periutele, apa de gura nu existau cu sute de ani in urma, asa ca oamenii trebuiau sa apeleze la ajutorul naturii pentru a-si mentine dantura sanatoasa. Iata cateva retete de pasta de dinti:

1. Pentru dinti si gingii sensibile
Amestecati o jumatate de cana argila alba, o jumatate de cana cu glicerina, 35-40 de picaturi de ulei esential de mir, 7-8 picaturi de ulei esential de menta si 7-8 picaturi de ulei esential de cuisoare. Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o pasta fina si se depoziteaza intr-un recipient ce are capac.

2. Pentru respiratie placuta
Combinati trei lingurite cu bicarbonat, doua lingurite cu ulei de cocos si 20-25 de picaturi de ulei esential de menta (puneti cate putin, pana ajungeti la gradul de aroma dorit). Daca preferati ca pasta sa fie usor dulce puteti adauga cateva picaturi sau un praf de indulcitor din stevie (se gaseste la magazinele de produse naturiste). Amestecati bine pana obtineti din aceste ingrediente o pasta omogena, pe care o depozitati intr-un vas ce se poate inchide sau acoperi, astfel incat gustul preparatului sa nu se altereze.

3. Pentru cicatrizarea ranilor
Prin folosirea acestei paste de dinti ajutati tesutul afectat de rani, din jurul dintilor, sa se vindece. Aveti nevoie de: un sfert de cana cu argila alba, un sfert de cana cu bicarbonat, o treime de lingurita cu sare fina de mare, 20 de picaturi de tinctura de mir, opt picaturi de ulei esential de cimbru, opt picaturi de ulei esential de arbore de ceai si o jumatate de cana cu glicerina vegetala. Amestecati bine aceste ingrediente, apoi puneti pasta obtinuta intr-un recipient ce se inchide si pe care il veti pastra intr-un spatiu racoros, departe de lumina.

4. Pentru combaterea bacteriilor
O pasta excelenta pentru eradicarea bacteriilor din gura se obtine din: o jumatate de cana cu bicarbonat, o jumatate de lingurita cu sare fina de mare, o jumatate de lingurita cu borax, 2 lingurite cu hidrogen peroxid 3%, o lingura cu gel de aloe vera, o lingura cu ulei de cocos, patru picaturi de ulei esential de mirt, patru picaturi de ulei de scortisoara si 30 de picaturi de ulei esential de menta. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine o pasta usor spumoasa si se adauga, dupa gust, indulcitor de stevie (pudra). Pastrati combinatia intr-un recipient inchis, departe de razele soarelui.

5. Pentru albirea dintilor
Aveti nevoie de 6 lingurite cu bicarbonat, o treime de lingurita cu sare fina, 4 lingurite cu glicerina si 15 picaturi de extract de menta. Amestecati-le bine pana se formeaza o pasta uniforma, apoi puneti-o intr-un borcanel cu capac. Dupa ce utilizati cate putin din ea, aveti grija sa inchideti ermetic borcanul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006672 (s)