News Flash:

Horia Tecau a donat un aparat de 18.000 de euro Sectiei de neonatologie de la Spitalul Judetean Constanta

24 Noiembrie 2015
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
tecau londra
Jucatorul de tenis Horia Tecau a donat, marti, un ventilator suport respirator, in valoare de 18.000 de euro, Sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean Constanta, in conditiile in care in aceasta regiune rata de mortalitate infantila este mai ridicata decat media nationala.
Presedintele executiv al Organizatiei ”Salvati Copiii” Romania, Gabriela Alexandrescu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa organizata la Spitalul Judetean Constanta, ca in urma cu mai multe saptamani Horia Tecau a decis sa doneze unitatii sanitare constantene un ventilator de suport respirator, in valoare de 18.000 de euro.
Gabriela Alexandrescu a precizat ca mortalitatea infantila in sud-estul tarii este mai ridicata decat media nationala.
“In zona de sud-est a tarii mortalitatea infantila este foarte mare. Daca media pe tara este de 8,8 la mie, aici, in judetul Constanta, este de 11,9 la mie. Este o mortalitate mare, asta inseamna ca multi copii sub varsta de un an isi pierd viata in aceasta zona. Spitalul ingrijeste multe sarcini, anul trecut au fost peste 3.360 de nasteri dintre care multe premature si prematuritarea e o cauza a mortalitatii infantile. Vin multe cazuri de bebelusi cu risc la nastere si au nevoie de echipamente performante pentru a fi salvati”, a spus presedintele executiv al Organizatiei ”Salvati Copiii” Romania. 
Gabriela Alexandrescu a mai spus ca in Uniunea Europeana Romania se mentine pe primul loc in topul tarilor cu cele mai mari rate ale mortalitatii infantile, cu un procent de 8,8 la mia de nou-nascuti, in 2014, fata de media Uniunii Europene, de 3,7 la mie. In urma cu trei ani, ”Salvati Copiii” Romania a lansat programul national de dotare a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din intreaga tara, reusindu-se pana in prezent echiparea a 58 de unitati medicale si contribuind astfel la salvarea si ingrijirea in conditii mai bune a peste 18.000 de nou-nascuti.
Directorul Spitalului Judetean Constanta, Dan Capatana, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca ii multumeste lui Horia Tecau pentru gestul sau si a dat asigurari ca medicii fac eforturi pentru scaderea ratei mortalitatii infantile.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005577 (s)