News Flash:

O noua zi libera pentru romani: 24 ianuarie, declarata sarbatoare legala

3 Decembrie 2014
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Romanii vor avea o noua zi libera. Ziua de 24 ianuarie a fost declarata oficial zi nationala, nelucratoare, in care se va sarbatori Unirea Principatelor Romane, informeaza Romania TV. Decizia a fost luata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor.
Deputatii au adoptat, in acest sens, un proiect de lege, initiat de un grup de parlamentari, care declara ziua de 24 ianuarie ca fiind sarbatoare legala.
Proiectul a fost adoptat cu 276 de voturi "pentru",  4 "impotriva" si 11 abtineri. Camera Deputatilor este forul decizional, proiectul fiind adoptat si de Senat in iunie 2014.
Potrivit proiectului de lege, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot organiza si sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile.
In total, romanii vor avea de anul viitor, 2015, 13 ZILE LIBERE.
Codul Muncii prevedea 12 zile libere acordate cu ocazia sarbatorilor publice sau religioase, respectiv cate doua zile pentru Anul Nou, Paste, Rusalii si Craciun si cate o zi pentru Ziua Internationala a Muncii, Adormirea Maicii Domnului, Sfantul Andrei si Ziua Nationala a Romaniei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010012 (s)