News Flash:

Mii de timisoreni au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei in centrul orasului

1 Decembrie 2015
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
defilare la timisoara
Ziua Nationala a Romaniei a inceput cu comemorarea eroilor la Timisoara. Parcul Central s-a umplut de oameni, cei mai entuziasmati de prezenta militarilor si a oamenilor legii fiind cei mai mici dintre timisoreni.
Timisorenii prezenti in Parcul Central au vazut exercitii ale fortelor prezente la manifestari, au vazut cum se dezamorseaza o bomba, caini care cautau droguri, armament si telefoane mobile, au vazut live cum este capturat un infractor sau cum este prins unul care incearca sa scape din duba celor de la penitenciar.
Programul de 1 Decembrie a inceput la ora 10, la Timisoara, cu un ceremonial militar – religios, cu depuneri de coroane, jerbe si buchete de flori, urmat de un exercitiu demonstrativ de manuire a armamentului, pe muzica de fanfara, pus la cale de militarii din Batalionul 32 Infanterie „Mircea”.
Reprezentantii Centrului de Cultura si Arta al judetului au avut si ei un moment artistic la Monumentul Ostasului Roman, fanfara a fost si ea prezenta in forma, iar fortele implicate au facut mai multe exercitii demonstrative.
Militarii au manuit armele cu mare precizie, chiar pe platoul din fata Monumentului Ostasului Necunoscut. Tot in Parcul Central a avut loc o expozitie de tehnica usoara, echipament specific si armament portativ, mini poligon de cercetare „trai in conditii de izolare”, la care au participa politisti, jandarmi, pompieri si reprezentantii Penitenciarului „Timisoara”.
Autoritatile judetene au decis sa nu mai organizeze traditionala parada militara, spunand ca vor sa respecte amintirea victimelor din Clubul Colectiv din Bucuresti.
„Trebuie sa gasim solutii impreuna pentru a putea sa ne ajutam, pentru a putea sa sprijinim tot ceea ce inseamna unitatea poporului roman si, bineinteles, prosperitatea lui. Cred ca este necesar ca fiecare dintre noi sa ne gandim la ceea ce au facut inaintasii nostri pentru aceasta unitate si trebuie sa o pastram vie. La multi ani, Romania! La multi anim romani!”, s spus presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007893 (s)