News Flash:

Iohannis: Solicit Guvernului, mai exact MAE, sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora

9 Noiembrie 2014
1068 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus iohanis
Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a solicitat, sambata, Ministerului Afacerilor Externe sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora, afirmand ca aceasta masura se putea lua inca din primul tur de scrutin, dar Guvernul "nu a vrut".
Klaus Iohannis a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca "Guvernul a mintit" cand a afirmat ca nu putea fi suplimentat numarul sectiilor de votare din diaspora.
"Suntem in situatia neasteptata sa constatam ca Guvernul ne-a mintit. Biroul Electoral Central a anuntat ca Guvernul ar fi putut sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora, dar nu a vrut. Lui Victor Ponta ii este frica de voturile romanilor din diaspora, pentru ca acestia stiu sa faca diferenta intre mine si el, un candidat care, inclusiv in calitatea de prim-ministru, a mintit", a declarat Iohannis.
El a afirmat ca "este o situatie trista ca un candidat profita de functia publica pe care o are".
Intrebat daca solicita sporirea numarului de sectii de votare din diaspora sau doar a numarului de cabine, Iohannis a raspuns: "Solicit Guvernului, mai exact MAE, sa mareasca numarul sectiilor de votare din diaspora. Vom vedea daca au inteles care este miza, am impresia ca au inteles, dar nu vor".
Iohannis a precizat ca, daca se doreste, este timp suficient pentru organizarea mai multor sectii de votare.
In plus, candidatul ACL a cerut verificarea tuturor CNP-urilor pentru a se stabili daca a existat vot multiplu si daca nu au existat persoane decedate care sa fie pe listele electorale si in locul carora sa se fi votat.
Iohannis a mai spus ca a aflat ca "mii de oameni" ies in strada pentru a-si cere dreptul la vot si si-a exprimat solidaritatea cu acestia.
In plus, candidatul ACL le-a cerut tuturor romanilor sa-si foloseasca dreptul de vot.
"Ii chem pe toti romanii cu drept de vot sa-l foloseasca, sa iasa la vot si sa arate ca ei isi aleg presedintele. Victor Ponta este un pericol pentru democratia din Romania. In 16 noiembrie votam pentru democratie, pentru a ne apara dreptul obtinut cu jertfa", a mai spus Iohannis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007882 (s)