News Flash:

Dosarul Olgutei Vasilescu, retrimis de judecatori la DNA

7 Octombrie 2016
968 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta
Tribunalul Bucuresti a decis sa trimita la DNA dosarul in care primarul din Craiova, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de coruptie, judecatorii constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei.
"In baza art.346 alin.1 si 3 lit.a Cpp restituie cauza la Parchetul de pe langa ICCJ — DNA Sectia de Combatere a Coruptiei constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei care atrage imposibilitatea stabilirii obiectului si limitelor judecatii cu privire la inculpatii Preda Radu Cosmin, Popescu Elena Daniela si Vasilescu Lia Olguta", se arata in hotararea instantei.
Decizia a fost luata dupa ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe stranse de anchetatori in acest dosar, respectiv declaratiile date de trei martori in fata ofiterilor de politie judiciara, deoarece acestia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmarire penala, precum si o declaratie data de denuntatorul Ionut Parvulescu. Tot atunci, judecatorii au stabilit ca Olgutei Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare.
Procurorii au avut la dispozitie cinci zile sa comunice instantei daca retrag dosarul in vederea refacerii urmaririi penale sau aleg sa continue judecarea procesului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004664 (s)