News Flash:

Cum a ajuns Victor Ponta premierul liberalilor

7 Octombrie 2016
1310 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta1
Liberalii au avut parte de o mare surpriza in urma unui sondaj de opinie pe care l-au comandat inainte de alegeri. Din datele ajunse in Modrogan reiese ca romanii il vor premier pe Victor Ponta si, chiar daca 61% dintre ei nu sunt hotarati cu cine vor vota la parlamentare, daca duminica viitoare ar fi alegerile, PSD ar obtine 38% din voturi.

Cu doua luni inainte de alegerile parlamentare, liberalii au fost curiosi sa afle care sunt preferintele poporului in materie de premier, Guvern si partide. Spre surprinderea liderilor PNL, care si-au manifestat sustinerea fata de actualul premier Dacian Ciolos , acesta se claseaza doar pe locul doi in preferintele electoratului, cu 22% dintre voturile favorabile, fiind devansat de fostul premier Victor Ponta, pe care 23% dintre romani il vor din nou prim-ministru. 

Intrebarea referitoare la viitorul premier a fost adresata la liber, respondentii numind singuri pe cine prefera la Palatul Victoria din decembrie incolo. Pe lista favoritilor la aceasta functie se afla si Calin Popescu Tariceanu cu 6%, Traian Basescu - 2,5%, Gabriela Firea - 1,5% la egalitate cu presedintele Iohannis si Liviu Dragnea cu doar 0,8%.

Potrivit sondajului, daca duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, 38% dintre romani ar vota cu PSD, 30% cu PNL, 9% cu USR, 5,5% cu ALDE si 5% cu UDMR, aceastea fiind singurele formatiuni care ar intra in Parlament. Sub pragul parlamentar ar fi PMP-ul lui Traian Basescu (4%), PRM (3%), PRU condus de Bogdan Diaconu (1,5%), Alianta Noastra condusa de Marian Munteanu (1%) si PSRO-ul lui Mircea Geoana (0,5%). 

Desi alegerile din decembrie bat la usa, doar 20,5% dintre romani sunt hotarati cu cine vor vota, in timp ce un procent urias de 61% nu stiu pe cine vor stampila pe buletinul de vot. In schimb, tehnocratii impart Romania in doua. Intrebati daca Guvernul tehnocrat este o solutie buna sau proasta pentru Romania, 44,5% dintre respondenti au raspuns “buna” si 43,5% au raspuns “proasta”.

Potrivit Sondajului realizat de Agentia de Rating Politic, presedintele Klaus Iohannis este primul in topul politicienilor in care romanii au incredere, cu 47% favorabilitate, urmat de Dacian Ciolos cu 44,5% si Victor Ponta cu 43%.
Articol preluat de pe jurnalul.ro 

alegerile parlamentare guvern partide liderilor pnl dacian ciolos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1391 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005492 (s)