News Flash:

Cum arata urina daca ai pietre la rinichi si care sunt sucurile de plante recomandate

15 Decembrie 2014
1761 Vizualizari | 0 Comentarii
Atunci cind o persoana sufera de pietre la rinichi, urina este la inceput groasa, apoi devine subtire si foarte deschisa la culoare. Daca in urina exista depuneri rosiatice sau galbui, acesta este un semn clar al prezentei pietrelor la rinichi.

In cazul colicilor renali si al pietrelor la rinichi sint caracteristice accesele de dureri chinuitoare de mijloc si dureri ale partilor laterale ale stomacului, ale organelor sexuale si ale suprafetei interioare a coapselor. Pietrele la rinichi si accesele de colici renali sint cele mai frecnte cauze ale pielonefritei. Pietrele la rinichi sint de diferite tipuri: oxalice, calcice, fosfatice. Pietrele si nisipul la rinichi si in caile urinare pot aparea din cauza unor tulburari de meolism, ca urmare a unei alimentatii incorecte, dar rol determinant joaca si alti factori.

Vezi si: Cand este necesara recoltarea urinei pentru urocultura
 

Tratamentul este indreptat catre aceea ca la inceput sa se sparga sau sa se dizol pietrele. Pentru aceasta este recomandata abtinerea de la mesele bogate, este indicat de asemenea bolnavilor sa bea numai sucuri citeva zile: de trei ori pe zi se bea cite un pahar de suc de sfecla in care se adauga una-doua linguri de suc de lamiie. Dupa aceea, citeva zile la rind se administreaza infuzie din frunze sau seminte de ridiche (o lingura de seminte la un pahar de apa fierbinte) sau suc de ridiche cu miere. Dupa citeva zile de regim bazat pe sucuri puteti folosi unele mijloace diuretice. 

Foarte recomandata este si o baie de sezut, timp de 20 de minute, cu un decoct din seminte de in sau cu ulei de masline, dupa care trebuie sa stati in pat si sa va puneti pe mijloc si pe stomac o compresa cu cartof fiert in coaja sau dat pe razatoare. Daca apare insa urina cu singe, in loc de compresa cu cartof puneti-va una cu gheata.

Vezi si: Semne premonitorii ca ai probleme cu rinichii
 

Pepenele galben elimina nisipul

Ca mod de viata, trebuie sa evitati frigul, stresul, teama si suprasolicitarea sexuala.

In ceea ce priste alimentatia, trebuie evitate produsele care provoaca constipatii, in special legumele din familia rzei si majoritatea celor cu boabe. In cazul pietrelor de orice origine, trebuie eliminate din regimul alimentar bauturile alcoolice.

Afinele si capsunile amestecate sau separat sint recomandate intreg sezonul in cazul pietrelor la rinichi, dar si in cazurile de podagra, in tulburarile de meolism si in reumatism. 

Consumul frecnt de miez de pepene galben contribuie la eliminarea pietrelor mici si a nisipului din rinichi si din ca urinara.

Cite zece simburi de fistic mincati zilnic contribuie de asemenea la spargerea pietrelor. Pentru eliminarea pietrelor trebuie sa beti multa apa, sucuri de fructe dulci, astringente, dar nu acide, ceaiuri de te.

Sucuri si efecte asupra maladiei

Fitoterapia in cazul pietrelor la rinichi contribuie la resilirea tulburarilor de meolism, la eliminarea impreuna cu urina a nisipului si a pietrelor mai mici.

Sucurile de ridichi, sfecla, mesteacan, lamiie, patrunjelul, menta, pelinul, scortisoara, semintele de ridiche contribuie la spargerea si eliminarea pietrelor. Trebuie sa beti cite 30 de mililitri de suc de ridiche in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Primavara este recomandat a se bea pe stomacul gol cite un pahar de suc proaspat din muguri de mesteacan, in fiecare zi, timp de 25-30 de zile.

- Sucul de troscot in timpul infloririi: se bea cite o lingurita de suc de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute inainte de masa; este un foarte bun mijloc diuretic.

- Sucul de scoruse se administreaza in doze de cite 50 de mililitri de trei ori pe zi, inainte de masa, timp de 30-40 de zile.

- Sucul de coacaze rosii (cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi) actioneaza pozitiv asupra pietrelor la rinichi.

- Sucul din frunze de urzica (cite doua linguri de suc de trei ori pe zi, timp de 25-30 de zile) actioneaza favorabil asupra pietrelor oxalice la rinichi.

- Sucul de morcovi (cite o lingura de trei-patru ori pe zi, timp de citeva luni) este foarte recomandat ca mijloc diuretic impotriva pietrelor la rinichi si la ca urinara.

- Sucul din frunze si radacini de patrunjel (cules in lunile iunie-septembrie) se amesteca cu miere si se iau cite doua-trei linguri de trei ori pe zi, inainte de masa; sucul este contraindicat femeilor insarcinate.

Semintele de morcov - recomandate de medicina populara

O lingurita de radacini de patrunjel maruntite si o lingurita de frunze de patrunjel se pun intr-un pahar cu apa fierbinte, se lasa la infuzat in vasul acoperit timp de doua-trei ore; se bea cite un pahar de infuzie in trei doze, inainte de masa, in inghitituri mici. Iarna se poate folosi patrunjelul uscat pentru infuzia pregatita in acelasi fel. 

Foarte indicat este decoctul de sfecla cu unt topit, dar si decoctul de scortisoara (de citeva ori pe zi), cu unt sau cu ulei de masline.

Puteti folosi si decoctul din frunze de mesteacan cu miere si unt. Otetul cu miere este recomandat in decoctul de pelin ca mijloc diuretic. 

- Doua linguri de radacini maruntite de maces se pun intr-un pahar cu apa, se fierb 15-20 de minute, se acopera vasul si se lasa la infuzat doua ore, dupa care se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar din decoct de patru ori pe zi, timp de 30-40 de zile.

- O lingurita de coada-calului se pune in 200 de mililitri de apa fierbinte, se lasa la infuzat 20 de minute si se bea dimineata pe stomacul gol; dupa o jumatate de ora se poate lua micul dejun. Beti aceasta infuzie timp de doua-trei luni, fara pauza.

- Se pune o lingura de seminte de morcov intr-un pahar cu apa fierbinte; se acopera vasul si se lasa la infuzat 12 ore, dupa care se strecoara; se administreaza infuzia calduta, cite o jumatate de pahar de cinci-sase ori pe zi, inainte de masa. In loc de infuzie puteti folosi praf din seminte de morcov, cite 1 gram de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute inainte de masa.

- Trei lingurite de frunze proaspete de troscot se pun la infuzat patru ore in doua pahare de apa fierbinte, dupa care se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de patru ori pe zi inainte de masa.

- Doua linguri de radacini de pastirnac taiate marunt se pun intr-un pahar cu apa fierbinte. Se bea de patru ori pe zi, inainte de masa, cite un sfert de pahar de infuzie (cu zahar sau cu miere). Se pot folosi si frunzele de pastirnac (o lingurita si jumatate de frunze la un pahar de apa) sau semintele (o jumatate de lingurita de seminte pisate la doua pahare cu apa).

Infuzia de pere uscate calmeaza durerile

- O lingura cu virf de pere uscate taiate marunt se pune intr-o jumatate de litru de apa fierbinte, se lasa la infuzat patru ore, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de infuzie de patru ori pe zi, cu 30-40 de minute inainte de masa.

- O lingurita de seminte de in se pune in 200 de mililitri de apa fierbinte, se da in clocot. Se beau cite 100 de mililitri la fiecare doua ore, pe parcursul a doua zile. De asemenea, se pot pune pe zona rinichilor comprese cu decoct din seminte de in.

- Pregatiti urmatorul amestec: frunze de strugurii ursului - 20 de grame, seminte de morcov - 30 de grame, frunze de coada-calului - 20 de grame, frunze de viorele - 10 grame, muguri de mesteacan - 20 de grame, radacini de obligeana - 20 de grame, frunze de merisor - 20 de grame. Doua linguri din acest amestec se pun in doua pahare cu apa fierbinte, se fierb 4-5 minute la foc mic, se lasa la infuzat o ora, apoi se strecoara. Se bea cite o jumatate de pahar de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute inainte de masa, timp de o luna. Se face o pauza de trei-patru zile, dupa care tratamentul se reia.

- Foarte eficient este si urmatorul amestec de te: frunze de zmeura sau de mur - patru parti, flori de iarba-neagra - patru parti, frunze de mesteacan - o parte, frunze de podbal - o parte. O lingura din acest amestec se pune intr-un pahar de apa fierbinte, se lasa la infuzat doua-trei ore, apoi se strecoara. Se ia cite o lingura din aceasta infuzie de patru ori pe zi.

- Se amesteca frunze de strugurii ursului - o parte si frunze de coada-calului - o parte. Se beau cite 400 de mililitri pe zi din decoctul pregatit din acest amestec de te. Terapia se urmeaza doua saptamini, apoi se fac doua saptamini de pauza, dupa care se reia.

rinichi urina
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007818 (s)