News Flash:

Cu ce sa-ti detoxifiezi ficatul

5 Martie 2018
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat

De ce este necesara detoxifierea ficatului cu remedii naturiste si dieta? Ficatul este organul central al operatiunii de curatare a corpului de poluantii de mediu. Cand acesta functioneaza corespunzator si nu este suprasolicitat cu elemente potential distructive, corpul ramane curat, sistemul imunitar este liber sa functioneze optim, iar nivelele energetice ale corpului ating valori maxime. Daca ficatul nu functioneaza bine, nici sistemul imunitar nu functioneaza cum trebuie.

Ficatul este filtrul acestor toxine. Cand el nu poate procesa (detoxifia) suficient de repede toxinele din cauza suprasolicitarii, acestea sunt stocate in organism pentru a fi descompuse mai tarziu. toate aceste toxine vor fi depozitate sub forma de celule grase si in felul acesta luam in greutate.
Cand ficatul functioneaza in parametrii normali este pregatit sa se ocupe de aceste toxine suplimentare, ele fiind eliberate din celule grase pentru procesare si sunt transportate prin intermediul sistemului limfatic, rinichi si sange. In felul acesta puteti pierde kilogramele in plus printr-o alimentatie sanatoasa si prin exercitiu, deoarece acum celule grase nu mai sunt asociate toxinelor, protejand astfel organismul de efectele lor.


Daca suferi de oboseala cronica, iata ce poti face ca sa-ti protejezi cat mai bine organismul de agentii poluanti si sa-ti ajuti ficatul sa functioneze in parametrii normali:

- Daca folosesti vopsele sau solventi, sa porti masca. Alege vopsele natuale pentru par, deschide aici si vezi cum sa te vopsesti natural cu henna, musetel si alte plante.
- Daca esti fumatoare, lasa-te de fumat, iar daca altii din jurul tau fumeaza, stai cat mai departe de ei.
- Fa exercitii fizice moderate (in mod regulat), plimbarile lungi pe jos sunt o modalitate excelenta de energizare a functiilor hepatice.

- Consuma legume si fructe (bio) si nu uita sa faci o detoxifiere a ficatului  de 10 zile la fiecare trei luni. Deschide aici si vezi ce sunt alimentele bio si cum le deosebim de celelalte.
- Nu gati alimentele in recipiente de plastic in cuptoarele cu microunde.
- Nu lua medicamente neprescrise de medic si daca nu sunt absolut necesare.

- Alege intotdeauna produse de curatat biodegradabile si uita de inalbitorii pe baza de clor. Evita cat poti de mult agentii poluanti.
- Daca iei contraceptive orale, medicamente antidiabetice sau alte medicamente, nu uita sa protejezi ficatul cu remedii naturiste (ceaiuri sau suplimente hepatoprotectoare).
- Renunta la cafea, alcool, bauturi excitante iar in timpul detoxifierii chiar si la lapte.

- Consuma mai multe lichide (2l ) si superalimente precum quinoa, verdeturi, seminte crude, legume bogate in sulf: ceapa, praz, usturoi si crucifere precum broccoli.
- Se recomanda o dieta fara grasimi saturate, deoarece acestea pot ajunge direct in creier, unde afecteaza procesul de gandire, blocand transformarea acizilor grasi in grasimi vitale pentru creier. In creierul persoanelor cu deficit de omega 3 apare o cantitate de doua ori mai mare de grasimi saturate. Grasimile trans si cele saturate sunt dificil de digerat, sunt neutralizate greu, blocand ficatul pentru perioade lungi de timp in care ar fi putut sa se ocupe de toxine. Sa ne alcatuim dieta cu grasimi sanatoase, adica alimente bogate in acizi grasi esentiali ( omega 3 ).

- Consumul de alimente prajite sau afumate (sunca afumata, branza afumata), aduce o cantitate mare de oxidanti pe care organismul trebuie sa-i detoxifice cu antioxidanti. Deci, se evita alimentele afumate  pentru a avea un ficat sanatos si detoxifiat.
- Nu uitati si de masajul de detoxifiere. Un masaj bun contribuie la detoxifiere, stimuland sistemul circulator, limfatic si mobilizand toxinele. Citeste aici despre multiplele beneficii ale masajului corporal.
- Faceti zilnic exercitii fizice cu rol important in  detoxifiere (yoga, pilates, inot, jogging). Deschide aici si vezi cat de important este Pilatesul pentru sanatatea noastra.
- Luati zilnic suplimente hepatoprotectoare sau remedii naturiste (ceaiuri), suplimente cu antioxidanti si ulei de peste bogat in omega 3.

Suplimentele pe baza de aloe ajuta considerabil in procesul de detoxifiere a ficatului.
Nu uitati si cititi aici despre remediile naturiste ce combat indigestia care usureaza functia ficatului.
Remedii naturiste (ceaiuri din plante medicinale) pentru detoxifierea ficatului
Armurariul contine trei substante cu actiune hepatoprotectoare: silibina, silidianina si silicristina.  Silibina, pe langa actiune hepatoprotectoare, intervine chiar si in sinteza proteinelor, deci in formarea de noi celule hepatice. Armurariul, datorita silibinei este un foarte bun protector hepatic (asigura protectia membranei celulelor hepatice) si stimuleaza si refacerea celulelor lezate.

Ceaiul de armurariu se prepara astfel: 1 lingurita de fructe macinate de curand se infuzeaza la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi ( dimineata pe nemancate si a doua cana dupa o masa principala). Tratamentul  cu ceai de armurariu se face timp de doua saptamani.

Rostopasca preparata sub forma de infuzie din 1 lingurita de planta la o cana cu apa. Se mai poate consuma urmatoarea formula: 25 g sunatoare, 10 g rostopasca, 15 g coada soricelului, 25 g cimbrisor, 25 g sulfina. Se prepara din o lingura amestec din plante infuzata la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi.

Sunatoarea se consuma sub forma de infuzie, 1-2 lingurite la o cana cu apa, din care se beau 3 cani pe zi, sau se poate prepara sub forma de infuzie concentrata din 2 linguri de planta infuzata cu o cana cu apa. Din infuzia concentrata se pot administra 2 linguri dupa mesele principale.

Sa nu uitam si de ceaiul de musetel si de coada soricelului care elimina toxicitatea de la nivelul ficatului si stimuleaza functia ficatului. Se pot prepara atat sub forma de infuzii obisnuite (1 lingura planta la o cana de apa ) sau infuzii  concentrate din 2 linguri planta care se infuzeaza cu o cana de apa.

Dieta alimentara are un rol important in detoxifierea ficatului

Capacitatea ficatului de a detoxifia are doua faze distincte.
Prima faza de detoxifiere este cea de pregatire, in care un complex de enzime reduce toxinele la o forma ce poate fi neutralizata, insa de multe ori in acest produs pot rezulta subproduse nedorite cum ar fi radicalii liberi, care actioneaza precum toxinele. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa consumati antioxidanti, necesari pentru a ajuta ficatul.

Cei mai importanti antioxidanti in detoxifierea ficatului sunt: ceapa si usturoiul (bogati in glutation), uleiul de peste, spanac, seminte crude si nuci (bogate in coenzima Q10), broccoli,ardei gras, citrice si fructe de padure (bogate in vitaminaC), seminte crude si peste (bogate in vitamina E si seleniu), morcovi, piersici, pepene, cartofi dulci, dovlecei (care contin beta caroten). Este nevoie de toti acesti antioxidanti pentru ca puterea lor de detoxifiere sa fie eficienta. Afla mai multe aici despre broccoli si 3 retete de sucuri verzi pentru detoxifiere si slabire.

Un rol importanta in prima faza a detoxifierii o au si fitonutrientii naturali de tipul di-indolilmetan, substanta care se gaseste in legume precum broccoli, care contribuie la detoxifierea excesului de estrogeni, substante chimice, erbicide, pesticide.

O actiune puternic detoxifianta o au si bioflavonoizii pe care-i contin afinele, quercetinul din ceapa rosie, polifenolii din ceai verde si Armurariul care protejeaza celulele ficatului de diverse toxine.

A doua faza a detoxifierii este procesul in care are loc neutralizarea intermediarilor reactivi la compusi lipsiti de toxicitate. Neutralizarea este realizata de enzime. Acestea leaga toxina de o alta molecula care o face solubila in apa si mai putin toxica, iar toxina se uneste cu o substanta nutritiva  importanta in procesul de detoxifiere.
 


ficatului dieta ficatul toxine legume cafea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005074 (s)