News Flash:

Ce se intampla in corpul tau daca mananci creta? E mai rau decat credeai

3 Martie 2018
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
creta

Exista un mit care spune ca daca mananci creta faci temperatura. Multi elevi l-au incercat, in speranta ca profesorii sau medicii de la cabinetul medical ii vor trimite acasa. Avem insa o veste proasta pentru cei care vor sa chiuleasca: creta nu provoaca temperatura!
 
Creta este facuta din sulfat de calciu, o sare a calciului cu acidul sulfuric cu formula chimica CaSO4. Sulfatul de calcui este si un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de ingrosare, de aglomerare si de intarire si sechestrant, obtinut din saruri de calciu si acid sulfuric, ce se regaseste in natura sub forma de mineral.

Se utilizeaza conform cantitatilor pevazute de retete in produse lactate, branzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, inghetata, grasimi tartinabile, emulsii tip apa - ulei, creme dulci, budinci, produse din legume si fructe procesate, conservate in diverse moduri, produse din carne, peste, oua, cereale, produse de patiserie, cofetarie, paste fainoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin si alte bauturi alcoolice si nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseste si ca suport pentru alti aditivi.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Doza zilnica admisa nu este limitata si nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile folosite in alimente.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exista un mit care spune ca daca mananci creta faci temperatura. Multi elevi l-au incercat, in speranta ca profesorii sau medicii de la cabinetul medical ii vor trimite acasa. Avem insa o veste proasta pentru cei care vor sa chiuleasca: creta nu provoaca temperatura!
 
Creta este facuta din sulfat de calciu, o sare a calciului cu acidul sulfuric cu formula chimica CaSO4. Sulfatul de calcui este si un aditiv alimentar cu rol de regulator de aciditate, stabilizator, agent de ingrosare, de aglomerare si de intarire si sechestrant, obtinut din saruri de calciu si acid sulfuric, ce se regaseste in natura sub forma de mineral.

Citeste si Cel mai cool prof de chimie! Ce a facut cu elevii in laborator este de-a dreptul FENOMENAL! Cat de tare a fost experimentul lor

Se utilizeaza conform cantitatilor pevazute de retete in produse lactate, branzeturi maturate, nematurate sau procesate, produse din zer, inghetata, grasimi tartinabile, emulsii tip apa - ulei, creme dulci, budinci, produse din legume si fructe procesate, conservate in diverse moduri, produse din carne, peste, oua, cereale, produse de patiserie, cofetarie, paste fainoase, cereale pentru micul dejun, bere, vin si alte bauturi alcoolice si nealcoolice, suplimente nutritive, produse dietetice, sosuri, condimente, salate etc. Se foloseste si ca suport pentru alti aditivi.
Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.
Doza zilnica admisa nu este limitata si nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile folosite in alimente.

sursa: realitatea

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.


creta mineral branzeturi maturate 

Distribuie:  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004826 (s)